Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Etäällä koittaa kevät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kiehtova kuvaus japanilaisesta kulttuurista viime vuosisadalla, naisten muuttuvasta elämästä perinteen ja uuden ajan risteyksessä,rohkeudesta ja sinnikkyydestä vuorten kokoisten vaikeuksien edessä. 1800-luvun lopun Japanissa elämä on sopivaisuussääntöjen kahlitsemaa, avioliitot järjestettyjä ja naisen paikka kotona.

Vuosisadan vaihteessa vanhaan, arvostettuun lääkärisukuun syntyy kauan toivotun pojan sijaan tyttö, joka saa nimekseen Haruko. Harukosta kasvaa teräväpäinen nuori nainen, mutta hän joutuu hylkäämään haaveensa opiskelusta ja taipumaan sukunsa järjestämään avioliittoon. Mutta Harukon osana on elää muutoksen vuosisataa, jolloin uudet, länsimaiset aatteet tunkeutuvat Japaniin ja järisyttävät ihmisten elämää, sukujen traditioita, koko yhteiskuntaa. Lopullisesti Harukon maailman sirpaloittaa sota, jonka läpi hänen on luotsattava tyttäriään uuteen kevääseen – kokonaan uudenlaiseen Japaniin.

Etäällä koittaa kevät kuvaa elämänmyönteisesti ja koskettavasti japanilaisen suvun naisten kohtaloita, sekä sitä sinnikkyyttä ja pelottomuutta, jota tarvitaan vaikeuksien, kuoleman, sodan ja valheen edessä. Kolmen sukupolven elämäntarinoiden kautta teos valottaa kiehtovasti Japanin historiaa, kulttuuria, perhe-elämän ja naisen aseman rajua muutosta.

Ruriko Kumoi Pilgrim on kasvanut Japanissa ja Mantsuriassa, mutta asuu nykyään Englannissa. Etäällä koittaa kevät perustuu hänen äitinsä ja tämän perheen vaiheisiin.
(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

japanilainen sukutarina

Ilmestymisaika

Sivumäärä

362

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä