Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Elämän haaste

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vita Sackville-West (1892-1962) kuului sukupolvensa arvostetuimpiin kirjailijoihin. Hän oli myös diplomaatinpuoliso ja suuren sukulinnan valtiatar; teoksissaan hän kuvaa juuri näissä piireissä liikkuvia ihmisiä, asiantuntevasti, ironisesti ja hauskasti.
Elämän haasteen vaiheet ovat poikkeukselliset. Romaani oli jo painettu 1920 kun kirjailija veti sen pois kustantajalta omaistensa painostuksesta: kertoihan romaani totuuden skandaalista, joka oli saanut seurapiirit järkkymään joitakin vuosia aikaisemmin. Skandaalin liikkeellepaneva voima oli kirjailijattaren ja hänen lapsuudenystävättärensä välille syntynyt kiihkeä rakkaussuhde.
Nyt Vita Sackville-Westin poika on päästänyt Elämän haasteen julkisuuteen. Eilispäivän skandaalit ovat tämän päivän kirjallisuushistoriaa ja tämä romaani mielettömästä kaikkinielevästä intohimosta kirjailijan sille antamassa muodossa tuskin enää järkyttää nykypäivän lukijaa, mutta ihastuttaa sen sijaan ikihyväksi rehellisellä, arkailemattomalla kuvauksellaan tunne-elämän ulottuvuuksista, jotka eri ihmisille on annettu.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

317

Kustantaja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

247

Kieli

Kääntäjä