Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kenraalin perintö

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Onko toisen maailmansodan loppuvaiheissa kadonnut, vuosikausia metsästetty ja kuolleeksi otaksuttu SS-kenraali Paul Bronsart sittenkin elossa? Hänen kauniin nuoren tyttärensä Paulan luokse Lontooseen saapuu muuan pikkumies Black omituisine vihjailuineen: kenraali elää ja on testamentannut tyttärelleen Cellinin kullasta ja jalokivistä tekemän Poellenbergin suola-astian. Black välittää aarteen kätköpaikasta salaperäisen johtolangan. Pari päivää myöhemmin viestintuoja ja löydetään murhattuna.
Paulan äiti on naimisissa englantilaisen prikaatinkomentajan kanssa. Hän muutti tyttärineen Englantiin 1944 ja on antanut ymmärtää, että kenraali Bronsart oli rintamalla kaatunut ammattisotilas. Äidin vastusteluista huolimatta Paula päättää hakea isän käsiinsä, mikäli tämä on hengissä. Cellinin taideteos ei häntä kiinnosta, hän haluaa päästä perille omasta menneisyydestään.
Sen sijaan prinsessa von Hessel, upporikkaan saksalaisen teollisuussuvun iäkäs päämies, on kuumeisen kiinnostunut suola-astiasta. Hän palkkaa englantilaisen yksityisetsivän Eric Fisherin etsimään sen ilmoille hinnalla millä hyvänsä. Aarre kuuluu suvulle, hän väittää, Bronsart ryösti sen heiltä natsivallan aikana.
Lumoavan kaunis suola-astia on minivaiheisen draaman keskuksena: se manaa esiin vaarallisen menneisyyden, vallanhimon, ahneuden ja petturuuden, se kylvää tuhoa ja kuolemaa ja muuttaa monen ihmisen elämän.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

271

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä