Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Musta Dekamerone

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
kokoomateokset
novellikokoelmat
kuvaus
Tämä kirja sisältää viisikymmentäviisi iloisen hilpeää afrikkalaista tarinaa. Neon koottu maanosansa aavikkoseuduilta, Länsi-Sudanin suurilta aroalueilta, pohjoisten berberiheimojen keskuudesta ja Itä-Afrikan islamilaisesta kulttuuripiiristä. Ne edustavat vielä lähes tutkimatonta kirjallista maisemaa, joka ominaispiirteiltään on harvinaislaatuisen kiehtova. Ne ovat Sahelin soittajain tarinoita, vaaleaihoisten berberikansojen legendoja, Kordofanin tuhannen ja yhden yön seikkailuja. Asiat, joista näissä tarinoissa kerrotaan, ovat vanhastaan tuttuja mutta samalla silti aina yhtä uusia: ikivanhaan tapaan niissä pannaan tyhmyys ja viisaus kilpasille, ja viisaus tietenkin voittaa. Edelleen niissä kerrotaan suurten seikkailijain maineteot ja ennen kaikkea näytetään millaista on rakkaus, kommelluksineen ja nokkeline temppuineen – sillä rakkaudessahan on kaikki sallittua.
Se tapa, millä erotiikka näissä kertomuksissa esiintyy, on luonnollinen, suora ja avoin. Se on kaikkialla läsnä, yhtenä itsestään selvänä elämän ainesosana. Sen kautta on vielä tunnettavissa aavikoiden ilman kirkkaus ja elämänmuodon karuus. Eikä tätä erotiikkaa voi ajatella ilman kaikkea syleilevää huumoria: näissä tarinoissa, kaikissa niiden käänteissä, asuu syvältä kumpuava afrikkalainen nauru.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Konkreettiset tapahtumapaikat
Asiasanayhdistelmät
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
419
Kustantaja
Kieli
Lisätietoja
2. tark. painos Basam Books 1994.
Muu tekijä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä