Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Suojelus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Runollinen kuvaus nuorten tyttöjen viattomuuden menetyksestä, äkillisestä siirtymisestä kohti aikuisuutta. Vaikuttava muunnelma tutusta teemasta, väkivallan leimahtamisesta keskellä arkipäivää.
On helteinen heinäkuu vuonna 1963 Shelterin piirikunnassa Länsi-Virginiassa. Amerikan vallankumouksen tyttäret –järjestö pitää tytöille partioleiriä rouva Thompson-Warnerin tiukassa komennossa. Ohjelmassa on lipunnostoa ja iltanuotiota, uintia ja patikkaretkiä, mutta myös luentoja kommunismin vaaroista ja isänmaan mahtavuudesta.
Leirillä on mukana sisarukset Lenny ja Alma Swenson ja heidän telttatovereineen parhaat ystävät Cap Briarley ja Delia Campbell. Mutta tyttöjä yhdistää muukin kuin ystävyys – surulliset perhesalaisuudet joista he eivät pysty puhumaan toisilleenkaan.
Leriläisten jaloissa pyörii pieni Buddy, keittäjä Hilda Carmodyn poika. Buddy joutuu kokemaan armottoman todellisuuden, kun Hildan mies Carmody palaa vankilasta ja ottaa hänet leikkikalukseen. Mutta paikalla on myös koston enkeli Carmodyn entinen sellitoveri Pastori.
Vääjäämättä, kaiken menneisyyden kätkössä olevan painosta, tapahtumat etenevät kohti julmaa päätöstään. Tytöt ja Buddy joutuvat kohtaamaan pimeyden ja pahuuden johon he eivät ole voineet valmistautua, ja selviytymään siitä omin voimin, omat säälimättömät ratkaisunsa tehden, viattomuutensa menettäen.
Taidokkaasi, väkevin kuvin, Phillips punoo yhteen teoksensa ainekset: miljöön, leirin tapahtumineen ja villin vehreän luonnon; lasten eläytyneesti tavoitetut ajatukset, vaikutelmat, muistot kotoa; heitä ympäröivän selittämättömän pahuuden uhkan.
(takakansi- ja lieveteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

372

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

305

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä