Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Emilion neljätoista sisarta

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Iloitteleva, aistinautintoja pursuava siirtolaiskronikka
Kuubalaisamerikkalaisen Oscar Hijuelosin Mambo Kings – rakkauden rytmit sai Suomessakin innostuneen vastaanoton: ”mehevä, eroottinen, hersyvä, hauska ja koskettava”, kirjoitettiin arvosteluissa. Mambo Kings -tarinan miehisen uhon sijaan mestarikertoja Hijuelos kartoittaa nyt naiseuden arvoitusta kuvaamalla rakkautta, seksiä ja arkipäivän onnea naisen näkökulmasta.

Köyhä irlantilaisnuorukainen Nelson O’Brian lähtee vuonna 1896 rapakon taakse onneaan etsimään, pestautuu Espanjan-sodan syttyessä lehtikuvaajaksi Kuubaan, jää maahan ja perustaa valokuvaamon Santiago de Cubaan. Vuoden 1900 keskikesällä sisään astelee 16-vuotias Mariela Motez, ja Nelson on myyty mies.
Nelson vie uhkean nuorikkonsa Amerikkaan. Koti täyttyy pian kapalovuorista ja pinnasängyistä, lähes joka toinen vuosi perheeseen syntyy tyttö, parhaina kaksi. Lopulta siskoksia on neljätoista. Talo säteilee niin väkevää naisellisuutta, että ohi ratsastavat miehet paiskautuvat hevosen selästä, autoilijat ajavat ojaan ja pienkone tekee pakkolaskun.
Tähän naiseuden tyyssijaan syntyy vuonna 1925 kuopus Emilio, joka aloittaa elämänsä suukkosateessa. Sisaret jumaloivat pikkuveljeään, josta varttuukin todellinen naistenkaataja ja ensirakastaja Hollywoodiin.
”Kirjan laskee käsistään yhtä vastahakoisesti kuin rakkaalta perheenjäseneltä saamansa pitkän kirjeen.” – New York Times
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

522

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

462

Kustantaja

Kääntäjä