Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Petropolis

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sasha Goldberg on mustaihoinen juutalaistyttö. Kiharatukkainen, silmät kuin suklaamunat. Tyttö, jota ei päästetty esittämään lumihiutalekeijua edes ensimmäisellä luokalla. ruokailun jälkeen ja Tervetuloa Asbestos 2:een, mallikaupunkiin.

Neljätoistavuotiaana Sasha ei opi tanssittamaan sormiaan pianon koskettimilla. Ei vaikka hänen äidillään on kasvatusperiaatteita vaikka millä mitalla. Sellaisia kuin: hymyile, pidä kieli suussa ja älä pureksi kynsiäsi. Sen sijaan Sasha rakastuu 18-vuotiaaseen työttömään taiteilijanalkuun, huomaa olevansa raskaana ja karkaa Arizonaan postimyyntimorsiamena. Alkaa mustan huumorin sävyttämä odysseia Sashan etsiessä Yhdysvaltoihin kadonnutta isäänsä.

Anya Ulinichin debyyttiromaani on tarina ulkopuolisuudesta, kulttuurien kohtaamisesta ja selviytymisestä. Ironisin silmin tarina kulkee siperialaisesta lähiöstä Arizonan kautta Brooklyniin. Esikoiskirjailija Ulinich kasvoi Moskovassa, opiskeli taidetta Chicagossa ja Kaliforniassa. Nykyään hän asuu New Yorkissa. Petropolis on ihastuttanut sekä kriitikkoja että lukijoita.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

364

Kustantaja

Kääntäjä