Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Käärme paratiisissa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kun Käärme paratiisissa, Hemingwayn jäämistöstä löytynyt teos, ilmestyi 1986, se oli todellinen yllätys kaikille hänen kirjojensa ystäville. Miten Hemingway, kirjailijana karskiuden ja miehisyyden perikuva, on voinut kirjoittaa tällaisesta aiheesta: biseksuaalisuudesta ja naisen ja miehen osien vaihtumisesta? Kuvaako hän kokemuksia omista avioliitoistaan vai – mikä kenties vielä uskomattomampaa – salaista haavettaan, mielessään hellimäänsä toivetta?

Nuori menestyvä kirjailija David Bourne ja hänen rikas vaimonsa Catherine viettävät kuherruskuukautta Cote d’Azurilla. Päivisin tehdään töitä ja nautitaan auringosta, uidaan ja kalastellaan, yöt omistetaan rakkauden iloille.
Mutta sitten tähän paratiisiin luikertelee käärme. Catherine ei haluakaan enää olla nainen. Hän leikkauttaa hiuksensa lyhyiksi, pukeutuu kuin mies – ja lopulta hän ottaa vuoteessakin miehen paikan. Hän haluaa hallita Davidin elämää ja on mustasukkainen tämän kirjailijantyölle ja sen saamalle suosiolle.
Entistä kiemuraisemmaksi tilanne muuttuu, kun kuvioon ilmestyy toinen nainen, kaunis Marita josta tulee sekä miehen että vaimon rakastettu.

”Hemingwayn hyvästijättö, teennäinen, ihana, turmeltunut, puhdas, uskollinen monumentaaliselle tekijälleen ja itselleen, vailla tietoakaan lähestyvästä pimeydestä.”
James Salter, Washington Post Book World
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

237

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

261

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

249

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä