Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Saari meren keskellä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kuvittele millaista on joutua eroon omista vanhemmista, vieraaseen maahan, jonka kieltä et ymmärrä lainkaan. On vaikea tottua elämään vieraiden ihmisten keskellä ja samalla mieltä kalvaa huoli omista vanhemmista. Sota voi syttyä koska tahansa, ja juutalaisille käy silloin huonosti. Steffi ja Nelli ovat juutalaistyttöjä, joiden elämää Annika Thor kuvaa neljän kirjan sarjassaan.

Kahdentoista vanha itävaltalaistyttö Steffi lähetetään pikkusiskonsa Nellin kanssa turvaan juutalaisvainoilta Ruotsiin. Tytöt eivät osaa tullessaan yhtään ruotsia vaan puhuvat saksaa, ja heidät sijoitetaan eri perheisiin. Saari on karu ja pieni, valtaosa asukkaista on kalastajia. Sopeutuminen vieraaseen ympäristöön on hankalaa, tytöt ovat aiemmin asuneet suuressa Wienin kaupungissa. Arjessa on kaikenlaisia pulmia, eikä ankaran ja jäykän tuntuinen Märta-täti ymmärrä lainkaan miltä Steffistä tuntuu. Hän joutuu tyytymään ikivanhaan mummouimapukuun, risoihin koulukirjoihin eikä osaa ajaa polkupyörällä. Eihän äiti koskaan olisi antanut tyttöjen pyöräillä Wienin vilkasliikenteisillä kaduilla raitiovaunujen ja autojen seassa! Ystävien saaminen on hankalaa koska yhteistä kieltä ei ole. Vanhemmilta tulee aluksi kirjeitä, mutta myöhemmin kotoa ei kuulu mitään. Ja lehdissä kirjoitetaan sodasta. Huoli vanhemmista on kova.

Lukijan on helppo samaistua Steffin elämään ja kokemuksiin, tarina tempaa täysin mukaansa. Steffin tarina saa historian elämään. Saari meren keskellä (2001) sai jatkoa teoksista Lumpeenkukkalampi (2002), Meren syvyyksissä ( 2004) ja Avoimille vesille (2008). Steffi kasvaa kirjasarjan kuluessa 16-vuotiaaksi, ja sarjan viimeiset osat sopivat parhaiten vähän isommille lukijoille. Jos haluat lukea sydäntäsärkevän ja liikuttavan tarinan, ja olet kiinnostunut historiasta ja juutalaisvainoista, tämä on sinun kirjasarjasi!

(Merkku / Sivupiiri)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

233

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

197

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä