Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

7 tappavaa ihmettä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Antiikin aikaan Gizan suuren pyramidin huipulle asetettiin kultainen lakikivi harvinaisen auringonilmiön aikana. Ilmiö oli nimeltään Tartaroksen kierto. 4 500 vuoden välein äärimmäisen kuuma auringonpilkku – Tartaroksen pilkku – osoittaa kohti maata ja saa aikaan maailmanlaajuisia tulvia ja kärventävää auringonpaistetta.

Kerrotaan, että kun lakikivi oli suuren pyramidin huipulla, tulvia ja auringon aiheuttamia vaurioita ei ollut. Legendan mukaan se, joka asettaa lakikiven pyramidin huipulle seuraavan Tartaroksen kierron aikana, hallitsee maailmaa 1 000 vuoden ajan.

Tartaroksen kierto tapahtuu seuraavan kerran vuonna 2006, mutta kukaan ei tiedä, missä lakikivi on. Maailman herruuden ollessa vaakalaudalla lähes kaikki maailmanvallat lähettävät joukkojaan etsimään lakikiveä. Heidän joukossaan ovat Yhdysvallat, Euroopan unioni, Israel, armottomat terroristit ja eräs epätavallisempi joukkio: seitsemän pienen valtion muodostama liittouma, jonka mielestä lakikivi on liian vaarallinen minkään valtion haltuun. Niinpä he vaikeuksistaan huolimatta lyöttäytyvät yhteen ja lähettävät matkaan kahdeksanhenkisen ryhmän kilpailemaan suurempiaan vastaan aarrejahdissa. Ryhmää johtaa australialainen huippusotilas Jack West Jr., ja ryhmään kuuluvat kanadalainen professori, kaksi ensiluokkaista irlantilaista kommandoa (joista toinen on nainen), espanjalainen laskuvarjojääkäri, jamaikalainen sotilas, arabikommando ja rämäpäinen uusiseelantilainen lentäjä.

Heidän seurassaan on pieni tyttö nimeltä Lily, joka on Siwan oraakkelin 10-vuotias tytär – hän on toinen kahdesta ihmisestä koko maailmassa,joka osaa tulkita lakikiven luokse ohjaavan muinaisen tekstin.

Uskollinen ryhmä aloittaa maailmanlaajuisen matkansa, joka on täynnä ansoitettuja kaivoksia, ällistyttäviä muinaisen maailman ihmeitä, voimakkaita sotajoukkoja ja mielikuvituksen rajat ylittäviä seikkailuja. Rodoksen kolossilta Babylonin riippuville puutarhoille, Aleksandrian majakalta itse suurelle pyramidille. Kiinnitä turvavyösi ja pidä kiinni, kun Australian suosituimpiin kuuluva kirjailija johdattaa sinut elämäsi seikkailuun!
(Readme)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

392

Kääntäjä