Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Elämän tanssi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Mary Mackeyn romaani valloittaa! Se on kiehtova kuvaus baletin maailmasta, kolmesta suuresta ballerinasta, heidän intohimostaan tanssiin ja intohimosta elämään.

”Ihminen on aina halunnut lentää, Nataša. Sinun täytyy joka hetki olla Joutsenkuningatar. Sinun täytyy joka hetki olla puhdas rakkaus, joka tanssii.”

Nämä ovat Madame Rotsinan eväät oppilaalleen Natašalle, kun tämä tuntemattomana kuusitoistavuotiaan lähtee kaukaisesta Arkangelista Pietarin Keisarilliseen balettiin. Ja Nataša hurmaa sekä Pietarin vaateliaan yleisön että suuriruhtinas Aleksein, hän rakastuu eliniäkseen ja kohtalokkaasti partneriinsa Sergei Maksimoviin, hän tanssii unohtumattomasti keisarillisen Venäjän viimeisessä Joutsenlammen esityksessä. Sitten kaikki muuttuu, tulevat Pariisi, Lontoo, New York…
Tatjana, hänen nuorin tyttärensä ja synnynnäinen tanssijatar, on perinyt aidon venäläisen sielun ja kiihkeyden. Hänen yleisönsä on maailmanlaajuinen, se ulottuu Hollywoodista Kauko-Itään. Mutta kohtalo ei ole hänelle suopea, hänen uransa katkeaa odottamattomasti.
Alysa, Tatjanan kaunis tytär, löytää jo varhain baletista saman kuin Nataša, se on hänelle enemmän kuin taidetta ja viihdettä, se pystyy antamaan elämälle sisällön. Tai tuhoamaan sen kokonaan…

Tämän lumoavan kirjan sivuilla tuliset tanssijat elävät kiihkeää naisenelämäänsä, saavuttavat suuret voittonsa mutta kokevat myös pettymyksiä. Heille mikään ei tule ilmaiseksi eikä mikään ole itsestään selvää, heidän antautumisensa niin elämälle kuin taiteelle on ehdotonta.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

427

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

432

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä