Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sydämen petos

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lapsi 312:n kirjoittajan romaani Sydämen petos on saavuttanut kotimaassaan tavattoman suosion – ensin suuren viikkolehden palstoilla ja sitten romaanina. Se kertoo erään naistenmetsästäjän omalaatuisen rakkaustarinan. Peter van Booven on häikäilemätön ja kevytkenkäinen veikko, joka ei yleensä vastaa rakkausseikkailujensa seurauksista. Hän näkee tilaisuutensa tulleen tavatessaan monien vuosien jälkeen nuoruudenystävänsä, rikkaan perijättären Sibylla Zanderin. Sattumalta Peter saa kuulla, että Sibylla on vaikeasti sairas, ja hän tietää, että nainen on kaksikymmentäyhdeksänvuotias ja naimaton. Näköjään Sibylla siis on helppo uhri, ja niin Peter jää odottamaan rahojen putoamista käsiinsä. Mutta Peterin sydän on petollinen myös omistajalleen, se pelaa omaa uhkapeliään ja saattaa lopulta Peterin tilanteeseen, joka on hänelle sekä vieras että täysin odottamaton…
Hans-Ulrich Horsterin Sydämen petoksessa on sitä samaa ”jotakin”, joka teki ’Lapsi 312:sta’ niin suositun sekä meillä että muualla maailmassa. Se on verevä ja kohtalonomainen kuin elämä itse, mutta se todistaa myös inhimillisen oikeudenmukaisuuden voittoa.
Tämän tapahtumarikkaan ja tiiviisti kerrotun romaanin toiminta liikkuu suureksi osaksi pienessä Königswinterin kaupungissa Reinin varrella. Reinin kiehtovat maisemat ja vilkkaat ihmiset antavat iloisen värikkäät kehykset tälle mukaansatempaavalle kirjalle.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

461

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä