Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Keittiöjumalan vaimo

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Taruston mukaan kauan sitten eli Kiinassa maanviljelijä, joka jätti hyvän ja ahkeran vaimonsa huonon naisen vuoksi ja myöhemmin tappoi itsensä häpeästä. Palkkioksi katumuksestaan maanviljelijä ylennettiin taivaassa Keittiöjumalaksi, joka valvoo ihmisten toimia ja kertoo Jadekeisarille kuka ansaitsee huonon onnen ja kuka hyvän. Eikä kukaan palkinnut maanviljelijä hyvää ja uskollista vaimoa.
Saman kohtalon tuntee kokeneensa vanha amerikkalais-kiinalainen nainen Winnie, joka kertoo tyttärelleen Pearlille nuoruudestaan Kiinassa. Naisen elämä oli kovaa vuosisadan alkupuolen Kiinassa – aviomiehen keitto ei koskaan ollut tarpeeksi kuumaa ennen kuin vaimo oli polttanut pikkusormensa sitä kokeillessaan.
Winnien elämäntarina on kertomus urheudesta ja siitä, miten ihmisen pohjimmainen hyvyys voi pysyä samentumattomana huolimatta sodasta, sadistisesta aviomiehestä ja vanhoillisen yhteiskunnan mykästä julmuudesta. Tan luo myös itse Kiinasta loisteliaan elävän kuva, jossa satumainen luonto ja vanhat uskomukset lomittuvat luontevasti kommunismin nousun tapaisiin suuriin historiallisiin mullistuksiin.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

448

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

502

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä