Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Saalistaja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Entinen huipputiedemies, nykyinen koti-isä Jack Forman kutsutaan yllättäen Nevadan autiomaassa sijaitsevaan laboratorioon. Hänen vaimonsa kuuluu tutkimusryhmään, jonka projekti on mennyt siellä hengenvaarallisesti vikaan. Molekyylikokoisten robottien parvet ovat riistäytyneet kehittäjiensä käsistä. Ne elävät vapaina erämaassa ja kehittyvät – ja lopulta myös lisääntyvät. Niiden tuhoamiseksi ei näytä olevan keinoja. Nanoteknologian piti kääntää evoluution kulkua, mutta ihmiskunnan pelastuksesta tulikin peto, jonka saaliita ovat ihmiset itse. Menestyskirjailija, trendien kehittäjä ja elokuvaohjaaja Michael Crichton (s. 1942) on valmistunut sekä antropologiksi että lääkäriksi Harvardin yliopistosta, mutta ei ole koskaan harjoittanut näitä ammatteja. Hänen kirjojaan on painettu runsaan kolmenkymmenen vuoden aikana yli sata miljoonaa kappaletta. Muun muassa romaaneista Verkossa, Jurassic Park, Suuri junaryöstö ja Aikamatka on tehty elokuva, ja Twentieth Century Fox on jo ostanut Saalistajan elokuvaoikeudet. Crichton on itse ohjannut kuusi elokuvaa, ja hän on meilläkin suositun Teho-osasto-televisiosarjan käsikirjoittaja ja tuottaja.
(Otava)
Entinen huipputiedemies, nykyinen koti-isä Jack Forman kutsutaan yllättäen Nevadan autiomaassa sijaitsevaan laboratorioon. Hänen vaimonsa kuuluu tutkimusryhmään, jonka projekti on mennyt siellä hengenvaarallisesti vikaan. Molekyylikokoisten robottien parvet ovat riistäytyneet kehittäjiensä käsistä. Ne elävät vapaina erämaassa ja kehittyvät – ja lopulta myös lisääntyvät. Niiden tuhoamiseksi ei näytä olevan keinoja. Nanoteknologian piti kääntää evoluution kulkua, mutta ihmiskunnan pelastuksesta tulikin peto, jonka saaliita ovat ihmiset itse.
(Otava)

Aiheet ja teemat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Pilvi lähestyi minua takaapäin. Se tuli kohti mutkitellen, kuin katkaistakseen pakoreittini. Katsoin sitä yhtä aikaa lumoutuneena ja kauhuissani. Sen tarkoitus oli liiankin selvä. Se vaani minua. Sykkivä ääni voimistui parven lähestyessä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

412

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

412

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä