Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Keisarinna Wu

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Lin Jutangin romaani on kuvaus keisarinna Wun uskomattomasta elämästä. Keisarinna Wu oli julma ja mukavuutta rakastava hallitsijatar.---
Hänen persoonassaan yhdistyivät rikollinen luonne ja suuri älykkyys. Hän pääsi kunnianhimossaan mielikuvituksellisiin saavutuksiin. Alhaisesta asemasta hän kohosi osin viehätysvoimansa osin hirvittävien murhien avulla naispuoliseksi keisariksi.
Keisarinna Wun hämmästyttävä vitaalisuus jatkui aina hänen kuolemaansa, 83, ikävuoteen saakka. Vaikkakin keisarinna Wu oli kuuluisa terroristaan ja poliittisista puhdistuksistaan --- häntä myös ihailtiin hänen kauneutensa ja älykkyytensä vuoksi. Romaani on jälleen kirjoitettu sillä taidolla ja tiedolla, jota Lin Jutangin lukijat ovat kaikkialla maailmassa tottuneet häneltä odottamaan.
(takakansitekstistä)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Kuinka voi kirjoittaa isoäidistään kun tämä oli huora? Kuninkaallisen perheen kesken – mukaan luettuna Hänen Majesteettinsa, nykyinen hallitsijamme Minghuang – on sovitut, ettemme koskaan saa puhua epäkunnioittavasti isoäidistä, vaikka emme valitsisikaan sanojamme puheen ollessa hänen veljenpojistaan Wuista. Jos hänen nimensä sattumoisin vilahtaa esiin keskustelussa syntyy hiljaisuus, sillä olihan hän loppujen lopuksi kuitenkin isoäitimme. Silti ei voi täysin olla mukana tässä teeskentelyssä ja ainakin minun kohdallani voi vähintäänkin epäillä, oliko hän lainkaan isoäitini; itse olen taipuvainen uskomaan, että isäni äiti oli Hanin herttuatar eikä siis rouva Wu, kuten tarinani edistyessä tulen kertomaan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

223

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

235

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä