Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Fantasia ja fuuga

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Harry Sinton on merkillisen neuroosin vallassa: hän pelkää tietämättään syyllistyneensä useisiin murhiin. Kun runoilija ja romaanikirjailija Max Callis kuolee, poliisi arvioi tilanteen itsemurhaksi. Harry Sinton on kuitenkin toista mieltä: ”Minä olen murhaaja!” Nyt hänen on vain yritettävä selvittää itselleen miten ja miksi hän tappoi Max Callisin.
Paikasta paikkaan, ihmisen luota toisen luo Sinton kiertää metsästämässä rikoksensa yksityiskohtia. Poliisi on myös saanut vihiä asiasta ja etsii häntä. Ajojahti muuttuu yhä kiihkeämmäksi kunnes saa lopulta yllättävän karmean loppuratkaisunsa eräällä pyörryttävän korkealla kattoparvekkeella.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Tekstinäyte

Kun heräsin, kuvittelin olevani vanhassa huoneessani isäni talossa ja hain silmilläni tuhraan valojuovaa, joka aina näkyi vuoteen jalkopään kohdalla olevan oven yläpuolelta. Eräs lapsuuteni kauhu valtasi minut: ajattelin, että olin yön aikana tullut sokeaksi. Sitten näin hämärän läpi oikealla olevan valkean oven ja tunsin oman makuuhuoneeni. Yöpöydällä olevan kello osoitti 9.20, ja sen fosforinhohtoisen kellotaulun valossa näkyi epäselvästi lääkeputki, joka sisälsi unitabletteja. Tunsin sellaista lievää väsymystä ja pahoinvointia, jonka ne aina jättävät jälkeensä. Oli varmaankin aamu. Laskin pääni tyynylle ja suljin jälleen silmäni. Vajosin niiden epämääräisten ja hahmottomien – ehkä niitä olikin mahdoton hahmottaa – huolien mereen, jotka piilivät edessäni olevassa päivässä. Lakana hankasi epämiellyttävästi kasvojani: tunnustelin leukaani ja olin hämmästynyt todetessani, minkälainen parransänki minulla oli. En varmastikaan ollut ajanut partaani eilen – ehkä en toissapäivänäkään. Mitä olin tehnyt?
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

254

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

240

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä