Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tokio ei välitä meistä enää

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lähitulevaisuuteen sijoittuva, tieteiskirjallisuuden teemoja lähestyvä tarina laillistetun huumeyhtiön edustajasta, jonka myymä aine auttaa unohtamaan muistot. Kauppias matkustaa ympäri maailmaa tapaamassa asiakkaitaan, jotka kaikki haluavat yhtä kiihkeästi unohtaa, ja kääntyy itsekin tuotteensa puoleen unohtaakseen onnettoman rakkauden. Ylenmääräinen käyttö johtaa lopulta luhistumiseen ja kaikkien muistojen katoamiseen.

Tokio ei välitä meistä enää on rakkausromaani, matkakirja, lohduton kuvaus kemiallisten aineiden leimaamasta lähitulevaisuudestamme ja syvällinen tutkielma tunteiden leppymättömästä tyranniasta. Perustaltaan conradilainen matka on sijoitettu täysin uuteen ja erilaiseen ympäristöön ja kontekstiin. Tuloksena on teos, joka yhdistää klassisen kirjallisuuden edistykselliseen kertomustekniikkaan. Kirjaa on sanottu sekoitukseksi tieteiskirjallisuutta ja nouveau romania.

Madridilaissyntyinen Ray Loriga (s. 1967) on yksi Espanjan kirjallisuuden uusista äänistä. Häntä on verrattu niin Camus’hun ja Conradiin kuin Bukowskiin, Burroughsiin ja Ballardiinkin. Lorigan teoksia on käännetty useille kielille. Suomeksi on aiemmin ilmestynyt Kirkkaalta taivaalta (Tammi, 1997). Tokio ei välitä meistä enää on Lorigan viides teos. Loriga on kotimaassaan kuuluisuus, kirjailija, jolla on rocktähden karisma ja kulttimaine.
(Like)

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Ja juuri niinhän huonot uutiset kulkevat, lymyten kuin myrkytetyt lahjat, kuin kukkien teroitetut varjot, kuin kuolleiden eläinten sydämeen kätkeytyvä kauna, kuin lykätty kosto, jota lapset nukkuessaan piilottelevat suljetuissa nyrkeissään
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

252

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli