Tarinoita maailman lapsuudesta

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mitä kieltä, mitä kertomuksia!
Kymmenen kertomusta Jumalan luomistöistä eläimistä, miehistä ja naisesta vievät lukijan kartoittamattomalle alueelle, matkalle syvän mielikuvituksen alkulähteille. Ted Hughes on taikuri, jonka luomiskertomukset pursuavat lumoa, runoutta, viisautta! Tarinoita maailma lapsuudesta on parasta, mitä lapselle, aikuiselle, kenelle tahansa lukevalle ihmiselle voi tarjota!

Ted Hughesin tarinoissa tavanomainen paisuu ja loittonee mielikuvituksen tieltä. Ja sitten tapahtuu mm. seuraavaa:
Varpunen pyytää Jumalalta poikasia, mutta Jumalalla on kiire, sillä sirojen lintujen äänirasioiden suunnittelu vie häneltä voimaa. Tarinan lopussa Jumalan on kuitenkin palkittava Varpunen, jota hän aluksi luuli maanvaivaksi.

Jumala luo Miehen ja Naisen, mutta Nainen on eloton eikä suostu liikkumaan. Tiikeri herättää Naisen jähmeydestään. Aluksi Jumala kammoaa Tiikeriä, mutta tajuaa, että kaikki hengittävät ilmaa, jossa väreilee Tiikerin ääni.

Jumala tekee luomistähteistään Tähteet, inhottavan hahmon, joka tappaa muita eläimiä. Lopettaakseen kiusanteon Jumala tekee hänestä eläinten Kuninkaan. Mutta Villihärkä ei ole unohtanut, mitä Tähteet ehti tehdä hänen vaimolleen, Villilehmälle…
(takakansi- ja lieveteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

131

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

171

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä