Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Musta albumi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hanif Kureishi on Lontoon alakulttuurien humoristinen kuvaaja, jonka räävitön 70-luvun ajankuva Esikaupunkien buddha valloitti suomalaiset sekä kirjana että televisiosarjana. Hänen toisen romaaninsa Mustan albumin taustana on vuoden 1989 kulttuurimyllerrys: teknokulttuuri on nupullaan lukuisissa klubeissa, Ecstasy-muotihuume vauhdittaa bileitä, Berliinin muuri säröilee jo; ilmassa on uuden aikakauden tuntua.
Keskelle kaikkea tätä putoaa englanninpakistanilainen Shahid, vaurastuneen kauppiasperheen elämännälkäinen poika, joka hylkää vanhempiensa arvot ja menee syrjälontoolaiseen collegeen opiskelemaan taiteita. Eipä aikaakaan, niin hän rakastuu opettajaansa Deedeehen, joka tutustuttaa kokemattoman pojan Lontoo yöelämään.
Mutta Lontoolla on toisetkin kasvot, eivätkö ne ole suopeat siirtolaisille. Turvaa ja veljeyttä tarjoaa äärimuslimilainen opiskelijaryhmä, johon Shahid ajautuu mukaan.
Perheen porvarillisuus, Deedeen boheemisuus ja opiskelijatoverien uskonnollisuus eivät sovi yhteen, sen Shahid saa kokea kantapään kautta. Kun Deedee ja muslimiopiskelijat ottavat yhteen Salman Rushdien Saatanallisten säkeiden vuoksi. Shahidin on valittava mitä tähteä seurata elämässään.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

343

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

310

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä