Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Haukkamies

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kun mies sinä aamuna palasi niityltä lennättämästä haukkojaan, hän ei hetkeen ollut uskoa silmiään. Valkoisiin pukeutunut nainen ilmestyi vanhan talon varjosta päivänvaloon kuin usvasta ja kulki häntä kohti kuin olisi omistanut maan.
India oli matkannut vuorille tapaamaan miestä vain, koska halusi oppia lennättämään haukkaa. Alkuunsa hän oli tuntenut itsensä tungettelijaksi, mutta jokin Rhodrissa lumosi hänet.
Näin he myöhemmin muistelivat hetkeä jolloin he kohtasivat. Kuinka oli mahdollista, että he tunnistivat toisensa ensisilmäyksellä? Johtuiko se aamun kauneudesta vai kipeästä yksinäisyydestä jota kumpikin tunsi?
Aikaa oli vähän – India oli kolmenkymmenenseitsemän ja vakavasti sairas – mutta ehkä juuri se sai heidät unohtamaan kaiken turhan: oli myöhäistä miettiä, mikseivät he olleet tavanneet aikaisemmin, tai miksi India edelleen oli naimisissa Dougien kanssa. Yhdessä he toteuttivat haaveistaan tärkeimmän, kokivat intohimon joka on kuolemaakin väkevämpi.

Haukkamies on haikeankaunis kertomus kahden aikuisen rakkaudesta, elämän tarkoitusta pohtiessaan se samalla puolustaa ihmisen oikeutta onneen ja suuriin ratkaisuihin.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

173

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

156

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä