Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vallan hinta

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Trinidadissa 1932 syntynyt, nykyään Englannissa elävä V. S. Naipaul on tämän hetken ehkä arvostetuin kirjailija. Niin omaleimainen että häntä on sanottu aikamme ainoaksi kirjailijaksi, jossa ei näyt muiden vaikutusta. V. S. Naipaulilta on ilmestynyt aikaisemmin suomeksi novellikokoelma Vapaassa maassa.
Vallan hinnan päähenkilö, vallasta syösty ministeri ja poliitikko Ralph Sing, on intialaista sukuperää mutta kotoisin Isabellan saarelta Länsi-Intiasta. Nyt hän asuu tuntemattomana nuhruisessa huoneessa Lontoon esikaupungissa – kuten niin monet muut uusien itsenäistyneiden valtioiden perustajat ja johtajat. Muistelmia kirjoittaen hän yrittää selvittää itselleen mitä Isabellassa oikein tapahtui, niin maan politiikassa kuin hänen omassa avioliitossaan, miksi kaikki riistäytyi hänen hallinnastaan.
Vallanhinta on monisäikeinen romaani, mutta ennen muuta säkenöivän älykäs analyysi vallasta ja vallankäyttäjistä. Suuren kirjailijan tekstiä on nautinto lukea.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
269
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
304
Kääntäjä