Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sydän merellä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Katriina Hadesfelt päättää lähteä isänsä mukaan merelle, eikä mikään saa hänen mieltään muuttumaan. Katriina vähät välittää kartanoelämän hienouksista ja röyhelömekoista. Usein kartanonväki löysi pikkuneidin karkuretkeltä satamasta, milloin minkäkinlaisesta seurasta. Neiti oli palkollisten rakastama, koska oli usein mukana auttamassa ja tarinoimassa väen kanssa. Katriina viihtyi talleilla ja pelloilla, mikä oli ikuinen kiistanaihe kartanon rouvien ja lapsen välillä.

Katriina saa tahtonsa läpi ja purjelaiva Celenestä tulee tytön uusi koti. Vilkkaissa satamissa ja aaltojen armoilla pikkutytöstä kasvaa taitava merenkävijä, joka perii isänsä paikan purjelaivan kapteenina.

Tarinaan mahtuu hehkuvia onnenhetkiä ja raastavaa tuskaa. Vauhtia ja vaaratilanteita ei puutu, hersyvää huumoria unohtamatta. Missä naiskapteeni liikkuukin, siellä ei elämä ole yksitoikkoista. Kohtalo heittää naisen eteen murhanhimoisen isäpuolen ja salaperäisen maankiertäjän. Myrskyt ja meren oikut kiidättävät kapteenia elämänpyörteissä.

"Meri vaatii paljon, mutta ei se koskaan kaikkea vie. Muistoja se ei voi viedä."
(BoD)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

128

Kieli