Perhonen ja jaguaari

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ranskalainen Aliette de Bodard on 2010-luvun spekulatiivisen fiktion yksi kuumimpia nimiä. Vietnamilaistaustainen de Bodard sijoittaa novellinsa niin vaihtoehtohistoriaan kuin tulevaisuuteenkin. Hän on tunnettu asteekkien valtakuntaan sijoittuvasta mysteerifantasiasarjasta Obsidian and Blood. De Bodard’n novelleja on julkaistu useissa tieteiskirjallisuuden arvostetuissa lehdissä, kuten Asimov’s Sciene Fictionissa, Interzonessa ja Clarkesword Magazinessa.

Osuuskumma-kustannus tuo nyt ensimmäistä kertaa suomeksi käännettyinä hienon novellikokoelman Perhonen ja jaguaari. Se sisältää kuusi mielenkiintoista novellia, jotka edustavat de Bodard’n tuotantoa monipuolisesti. Perinteisenä paperikirjana ilmestyvä Perhonen ja jaguaari julkaistaan kesäkuussa 2013.

Kokoelman ensimmäisen puoliskon tarinat sijoittuvat vaihtoehtohistorialliseen tarinamaailmaan, jossa kiinalaiset ovat valloittaneet Meksikon ennen Eurooppaa. Siinä maailmassa Amerikan mantereelle ovat kehittyneet valtiot Xuya, Suur-Mexica ja hiukan erilainen Yhdysvaltojen alue.

Perhonen ja jaguaari -kokoelman toinen puolisko vie lukijansa kaukaisille avaruusasemille. Viides valtakunta on kehittynyt Viidenneksi imperiumiksi, jossa vallitsee kiinalais-vietnamilainen kulttuuri ja Mielet, suuret tekoälyt.

Novellit ovat kääntäneet Osuuskumman omat jäsenet Christine Thorel ja Markus Harju. Kokoelman toimittajina ovat Saara Henriksson ja Taru Luojola.

(Osuuskumma)

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

189

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Novellit ilmestyneet aiemmin englanniksi eri lehdissä.

Muu tekijä