Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Myrkyllinen maailma

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Myrkyllinen maailma on monitasoinen kehityskertomus ihmisen odysseiasta sisälleen. Katsotaan sairauden peiliin ja matkataan maailmalle. Päähenkilö Myrkky selvittää ajatuksiaan ja elämäänsä kolmen viime vuosikymmenen ajalta. Hän pohtii yllättävin tavoin valtaa, yhteiskuntaa, terveyttä, moraalia sekä monia erityisesti nyt ajankohtaisia ja kiinnostavia asioita.

Mielihyvällä onnea etsivät kerjäläiset eivät tiedä mitä Zamba-joen yläjuoksulta löytyy. He pöyristelevät epätoivoisiksi kutsumiaan sivistyksen pettureita keskuudessaan. Ihmettelevät näiden kyltymätöntä halua koota viidakon syvyydestä tiedon vaurautta.

Valkeiksi itsensä naamioineet Mumban rannikkokaupungin nautiskelijat alkavat maailmansa menettämisen pelossaan vihata silmissään yhä mustemmilta näyttäviä hylkiöitään ja oman mielihyvänhakuisuutensa hintaa; helvettiä, jonka nuo valapatot osoittavat heille myrkylliseksi muuttuvan mukavuuden tekotaivaan naamioiden takana.

Tarinan luopiovirkamies Myrkky järkkyy sivistyneiksi itseään kutsuvien käsittelyssä melkein järjiltään. Hän kuitenkin sel­viää kompuroiden matkasta Zambalaan ja takaisin. Mukanaan hän tuo sieltä jotakin, jota rannikon rikolliset vallanpitäjät, ahneet pankkiirit ja kauppiaat keskiluokkaisine suojelijoineen eivät näe arvossaan. Mutta on raskasta elää metsämaan kauhujen keskellä, vaikka kantaakin mukanaan Zambalan valoa… valoa!
(Neirol)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

355

Kustantaja

Kieli