Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kesy kuolema

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Elämä on kuin eteisen riepumatto. Punaiset järkytyksen raidat muuttuvat ruskehtaviksi, mustista murheen päivistä tulee harmaata rantua jalkojen ahkerasti edestaas juostessa. Lopulta on aika viedä matto pestäväksi, sen jälkeen taas tuntee raidat ja muistaa, minkälaisesta kudelmasta mikäkin kohta oli."

Kesy kuolema on romaani ja kasvukertomus sodan ja jälleenrakentamisen ajan Suomesta. Toiveikkuudesta ja elämänmyönteisyydestä ei luovuta, vaikka kuolema tulee vähä vähältä yhä tutummaksi vieraaksi.

Leena Marjatta Savolainen, o.s. Riihimäki (1939-2004), oli turkulainen alakoulun johtaja ja kirjailija. Häneltä on aiemmin ilmestynyt kaksi esihistoriallista romaania Mantunainen (1990, Karisto) ja Velhomatka (1993, Karisto). Kesy kuolema on kirjailijan kaikkein ensimmäinen, aiemmin julkaisematon teos. Se sisältää elämäkerrallisia aineksia. Leena Marjatta Savolainen varttui lausuntataiteilija Kastehelmi Karjalaisen (1911 - 1973) ja arkkitehti-kuvataiteilija Heimo Riihimäen (1907 - 1962) nelilapsisen perheen esikoisena.

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

176

Kustantaja

Kieli