Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Amerikkalainen vakooja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

CIA:n huippusalainen palkkamurhaajien turistiyksikkö on listitty lähes viimeiseen mieheen. Oliko kyse kostoiskusta? Miksi kiinalainen vakooja, Xin Zhu, ei vieläkään hellitä?

Turistin epäkiitolliseen työhön turtunut Milo Weaver haluaisi keskittyä vain perhe-elämäänsä. Mutta kun Alan alkaa käyttää Milon peitenimeä omiin tarkoituksiinsa ja katoaa Lontoossa, vastentahtoinen Milo on taas vedetty vakoilun hämärämaailmaan.

Tilanne pahenee ennen kuin kohenee. Kansainvälisiin verkostoihin sotkeutuneet viimeiset turistit eivät enää tiedä onko vakooja vierellä ystävä vai vihollinen.

Parhaalta John le Carrén hengessä kirjoittavalta nykykirjailijalta. Ihan pakko lukea.

Olen Steinhauer (s. 1970) varttui Virginiassa ja asui eri puolilla Yhdysvaltoja. Kosmopoliitti kirjailija on asunut myös Kroatiassa, Romaniassa, T ekissä ja Italiassa ja elää nyt perheineen Unkarissa. Hän on julkaissut jännitysromaaneja sekä runoutta.

Lukuisia palkintoehdokkuuksia kerännyt ja arvostelijoiden kiittämä Steinhauerin vakoilutrilogia on nyt suomennettu. Ensimmäinen osa, Turisti, ylsi New York Timesin bestsellerlistoille ja tuotetaan myös elokuvana, Pakotie voitti Hammett-palkinnon vuoden parhaasta rikosromaanista ja sarjan päätösosa, Amerikkalainen vakooja, nousi oitis ilmestyttyään bestsellerlistojen kärkeen.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

391

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Trilogian kolmas osa

Ensimmäinen julkaisu

kyllä