Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Enkelipatsas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pirre on palannut muutaman ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen takaisin Suomeen. Hänet on kiinnitetty partnerinsa Simonin kanssa Ravintola Hopeatähden viihdyttäjäkaartiin. Vuosien takaisen traagisen onnettomuuden yksityiskohdat palautuvat mieleen. Muistin kätköistä nousee asioita, jotka vaativat vastausta.

Pitsihuvilan asukkaat Meri ja Lars, sekä heidän tyttärensä Merja, elävät tahoillaan omaa kipeää kriisiään eroon johtaneista syistä. Saaran uuden elämän taivaalle alkaa kerääntyä mustia pilviä. Vaikka yhteiskunnallinen asema ja varallisuus tuovat ulkoista statusta, lainehtivat pinnan alla vihan ja rakkauden, pelon ja toivon vuorovedet. Joulunvietto sukulaisten parissa aukoo tukkeutuneita suonia.

Enkelipatsas on itsenäinen jatko-osa Anneli Lähdesmäen esikoisromaanille ”Pitsihuvila”. Siinä esiintyvät henkilöt ovat merkittävässä osassa myös tämän kirjan juonen käänteissä. Tapahtumat sijoittuvat pääosin Helsinkiin, Kruunuhaan porvariskotiin ja Ravintola Hopeatähteen, mutta juonen käänteet vievät lukijan myös Heinävaaran talvisiin maisemiin ja Annin kotitaloon, Ojalan avaraan pirttiin.

Kirja kertoo henkilöidensä kautta ihmiselämän hauraudesta, syyllisyyden tunnoista ja eheytymisen mahdollisuudesta. Se haastaa lukijansa pohtimaan onnellisen elämän edellytyksiä ja perusaineksia.
(Katharos)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

284

Kustantaja