Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maailmanhistoria päivitettynä Facebookiin

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mitä Facebookin aikajana olisi paljastanut historian suurmiehistä?

Alussa oli sana. Tai olisi ollut, jos alkuräjähdys, universumi tai Jumala olisi päässyt tekemään tila-päivityksiä. Maailmassa on ollut virhe, mutta nyt se on korjattu, maailmanhistoria vihdoinkin päivitetty Facebookiin ja menneisyyden merkkihahmot päässeet kertomaan, mitä miettivät.

Lukija saa tutkittavakseen universaalin aikajanan: kuinka Mooses heilutti punakynää kymmentä käskyä kirjatessaan (ja kuinka Jumala siihen suhtautui), millaisia kommentteja Oidipus sai parisuhteestaan, kuinka kypsästi Suomenlahden pirtutrokarit käyttäytyivät kieltolain kumoamisen jälkeen ja mitkä olivat Lincolnin, Bobrikovin, Kennedyn ja Osama Bin Ladenin viimeiset tilapäivitykset.

Maailmanhistoria päivitettynä Facebookiin sai tietenkin alkunsa internetissä: Wylie Overstreetin ensimmäinen artikkeli historiallisten tapahtumien omista Facebook-profiileista luettiin kuukauden aikana kolme miljoonaa kertaa. Nyt henkilökavalkadia on laajennettu satoihin historiallisiin hahmoihin, mutta vieläkään ei tarvitse pelätä, että heidän sanomisensa olisivat tavallista syvällisempiä. LOL!

Wylie Overstreet on vapaa toimittaja, joka asuu Los Angelesissa. Kirjan suomeksi toimittanut Panu Väänänen onnistuu satunnaisesti pyrkimyksessään kirjoittaa Facebookiin kiinnostavista asioista.
(Atena Kustannus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

151

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä