Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Näkymättömät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Näkymättömät on mustalaisyhteisöön sijoittuva älykäs ja koukuttava mysteeri.

Rose Janko on ollut kadoksissa seitsemän vuotta, eikä kukaan ole kuullut hänestä. Kun Rose avioitui hurmaavan Ivo Jankon kanssa, hänestä tuli osa vaeltavaa mustalaisperhettä. Moni läheinen mietti mahtoivatko hiljainen ja ujo Rose sekä vähäpuheinen mutta erittäin karismaattinen Ivo olla toisilleen sopivat puolisot. Huhujen mukaan Rose karkasi, koska hänen vastasyntynyt poikansa kantoi Jankojen suvussa periytyvää sairautta. Rosen isällä on asiasta omat epäilyksensä. Vuosia tyttärensä katoamisen jälkeen hän haluaa tietää totuuden ja palkkaa yksityisetsivän selvittämään asian.

Yksityisetsivä Ray Lovell on itsekin mustalainen ja ymmärtää saavansa jutun hoidettavakseen enemmän verenperintönsä kuin etsiväntaitojensa takia. Seitsemän pitkää vuotta ovat hävittäneet jälkiä tehokkaasti, eikä tilanteen selvittämistä auta se, ettei Jankon perhe halua ketään nuuskimaan asioitaan.

Näkymättömät kertoo yhteiskunnan laitamilla elävistä mustalaisista 1980-luvun Englannissa. Yksityisetsivä Ray Lovellin ja Jankon perheen 15-vuotiaan pojan JJ:n kautta lukija pääsee mukaan yhteisöön, jota ulkopuoliset eivät ymmärrä, josta on vaikea lähteä ja johon on vielä vaikeampi palata.

Stef Penney on kirjoittanut älykkään ja koukuttavan trillerin, jonka loppuratkaisu lyö ällikällä.

"Näkymättömät on kirja rakkaudesta, petoksesta, kasvamisesta, johonkin kulumisesta, ulkopuolisuudesta sekä siitä, kuinka menneisyys on läsnä nykyisyydessä. Kirjailija on tarinankertojien parhaimmistoa." The Times
(Bazar Kustannus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

495

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

395

Kustantaja

Kääntäjä