Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tummanhopeinen meri

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lumoava kirja meren sylkemistä tarinoista, jotka kimmeltävät kutsuvasti

Kun karun Parla-saaren rantaan huuhtoutuu muistinsa menettänyt mies, saarelaiset ovat ihmeissään. Kaikki tuntevat tarinan Kalamiehestä, joka saattaa ottaa ihmisen hahmon yhden kuunkierron ajaksi tuodakseen toivoa ja tenhoa sitä kipeimmin tarvitseville. Epäluulo ja halu uskoa ihmeisiin vetävät väkeä eri suuntiin, mutta jokaisen mielessä pyörii sama ajatus: voiko tarina sittenkin olla totta vai juoniiko mies jotakin?

Tummanhopeinen meri on Susan Fletcherin (s. 1979) neljäs romaani. Hänen kirjansa ovat keränneet kehuja painavien teemojensa ja kauniin kielensä vuoksi. Suomessa ne ovat nousseet kirjabloggareiden suosikeiksi.
(Like)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

Lapsena saa kuulla tarinoita taioista ja ikuisesta rakkaudesta. Mutta varttuessa valkenee, että solut jakautuvat ja rakkaus voi jäädä vastakaiutta ja että yksinäisyys voi raastaa ihmisen niin paljaaksi, vereslihalle, että pienikin kosketus tuntuu kipuna. Valkenee että on sotia, kuivuutta, kouluampumisia, kauhea uusi syy siihen, miksi kanalan ovessa on lukko, ja silloin ihminen etsii lohtua. Kokeilee kaikkea mahdollista. Kaipaa maailmaa, johon uskoi, kun oli vielä pieni ja arveton.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

443

Kustantaja

Kieli