Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kaksikymmentäneljä tuntia

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Leena Lehmuspuun novellikokoelma piirtää selkein vedoin nuoren diakonissan, Ainon, elämänkaarta ja sen rankkaa arkea sekä joskus pientä juhlaakin 1960-luvun Suomessa. Niminovelli paljastaa ajallisen ja sosiaalisen miljöön, jossa hätä on usein suuri ja auttajaa tarvitaan läpi vuorokauden. Kirja kuvaa fiktiivisesti diakoniatyömme historiaa ja pyrkii avartamaan nykyihmisen maailmaa, antamaan tietoa lähimenneisyydestä, jolloin ei tunnettu toimeentulotukia eikä muitakaan auttamisjärjestelmiä, mutta tehtiin rakkaudentekoja.

Diakonissa-erikoissairaanhoitaja-kätilö Leena Lehmuspuu on syntynyt Oulujoen varrella Erkkoperällä vuonna 1936 Valmistuttuaan Oulun Diakonissakoulusta joulukuussa vuonna 1960 hän on toiminut diakonissana Suomessa ja koulutustaan vastaavissa tehtävissä Namibiassa. Vuodesta 1984 hän on asunut Oulussa. Aikaisempaan kirjalliseen tuotantoon kuuluvat romaanit Muodonmuutos (2006) ja Häpeä ihon alla (2011) sekä dokumenttiteos Etelänristin alla (2008).
Henkilöt, toimijat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
novelleja diakonissan työstä 1960-luvulla
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
91
Kustantaja