Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hunahpú Mayalainen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vuonna n.600 jkr noin 800-vuotta ennen espanjalaisten saapumista uudelle mantereelle siellä kukoisti klassisen Maya-kulttuurin kaupungit. Kirja ajoittuu päiviin jolloin klassiset kaupungit elivät viimeistä loiston kauttaan.

Espanjalaiset papit polttivat kaikki kirjat jotka vain löysivät ja myös tämä hunahpún elämänkerta päätyi tuohon kokkoon, sitten paljon myöhemmin se onneksi löydettiin uudelleen kiveen hakattuna ja nyt se on taas kansien välissä paperilla, kaikkien luettavissa!

Tarina maya kaksosista Hunahpú ja Ixbalanque, syntyvät kuninkaiksi, mutta vallankumous kumoaa kuninkaiden vallan ja ensimmäinen mesoamerikan tasavalta saa alkunsa.

Veljekset joutuvat pakenemaan mayanmaahan, jossa he kasvavat osaksi sotaista yhteiskuntaa. He kohoavat korkealle hierarkiassa ja mahdollistavat unelmansa valloittaa takaisin isiensä kuningaskunta.

Kirjan tapahtumat ovat todellisia kerran tapahtuneita jo muinoin kauan sitten unohtuneita hetkiä. Tarinassa esiintyy useita todellisia kerran eläneitä kuninkaita ja heidän vihollisiaan.

Mukana on muunmuassa soturikuningatar Wac Chanil Ahau joka osaltaan vaikutti koko mayayhteiskunnan romahdukseen.

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

296

Kustantaja

Kieli