Aie

Tyyppi

näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vanha aviopari, Tyyne ja Leo, pakkaa autonsa ja suuntaa illaksi kesähuvilalleen. Ongelmiensa kanssa kamppaileva nuori nainen, Minttu, tapaa sattumalta Riskilän, elämässään sivuraiteelle ajautuneen lääkärin. Heitä yhdistää yksi asia: jokainen on tehnyt suuren päätöksen. Mitä kaikkea heille ja heissä ehtii tapahtua yhden päivän aikana?

Aie kertoo kaksi tarinaa ihmisarvoisen elämän etsinnästä. Ainutkertaisista tarinoista kasvaa laajempi kuva yhä kovenevien arvojen maailmasta, jossa oireita hoidetaan sairauksia parantamatta. Aie on pysähdyttävä puheenvuoro ajankohtaisessa keskustelussa siitä mihin rajaan saakka yksilöllä on oikeus päättää omasta elämästään. Samalla se on myös laulujen ja lämpimän huumorin sävyttämä kuvaus jaettujen hetkien merkityksellisyydestä, erilaisten elämänvalintojen syistä ja seurauksista, väistämättömän kohtaamisesta sekä suuresta, pakahduttavasta rakkaudesta.

Aie on Michael Baranin yhdeksäs, ja viides Kansallisteatterille kirjoittama näytelmä. Oopperoiden Isän tyttö (2007) ja Yhden yön juttu (2011) tapaan Aie on syntynyt yhteistyössä säveltäjä Olli Kortekankaan kanssa.

Kirjallisuudenlaji

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

89

Kustantaja

Lisätietoja

Sisältää Olli Kortekankaan näytelmään säveltämien laulujen nuotit