Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Aie

Tyyppi
näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Vanha aviopari, Tyyne ja Leo, pakkaa autonsa ja suuntaa illaksi kesähuvilalleen. Ongelmiensa kanssa kamppaileva nuori nainen, Minttu, tapaa sattumalta Riskilän, elämässään sivuraiteelle ajautuneen lääkärin. Heitä yhdistää yksi asia: jokainen on tehnyt suuren päätöksen. Mitä kaikkea heille ja heissä ehtii tapahtua yhden päivän aikana?

Aie kertoo kaksi tarinaa ihmisarvoisen elämän etsinnästä. Ainutkertaisista tarinoista kasvaa laajempi kuva yhä kovenevien arvojen maailmasta, jossa oireita hoidetaan sairauksia parantamatta. Aie on pysähdyttävä puheenvuoro ajankohtaisessa keskustelussa siitä mihin rajaan saakka yksilöllä on oikeus päättää omasta elämästään. Samalla se on myös laulujen ja lämpimän huumorin sävyttämä kuvaus jaettujen hetkien merkityksellisyydestä, erilaisten elämänvalintojen syistä ja seurauksista, väistämättömän kohtaamisesta sekä suuresta, pakahduttavasta rakkaudesta.

Aie on Michael Baranin yhdeksäs, ja viides Kansallisteatterille kirjoittama näytelmä. Oopperoiden Isän tyttö (2007) ja Yhden yön juttu (2011) tapaan Aie on syntynyt yhteistyössä säveltäjä Olli Kortekankaan kanssa.
Kirjallisuudenlaji
Tapahtumapaikat
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
89
Kustantaja
Kieli
Lisätietoja
Sisältää Olli Kortekankaan näytelmään säveltämien laulujen nuotit