Salainen agentti X-9 Corrigan

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Salainen agentti Corrigan kuuluu sarjakuvahahmojen klassikoihin: hän on agentti, joka saa ratkaistavakseen vaikeita tapauksia ympäri maailmaa ja jonka seikkailut laajenevat usein jopa scifin puolelle. Nyt julkaistava ­Salainen agentti Corrigan 1 aloittaa sarjan, jossa julkaistaan Al Williamsonin piirtämät Salainen agentti X-9 Corrigan -sarjakuvat kronologisesti vuodesta 1967 alkaen.

Salainen agentti X-9 aloitti sarjakuvauransa sanomalehdissä jo vuonna 1934. Hahmo on tunnetun dekkarikirjailija Dashiell Hammettin luoma, ja sarjan ensimmäinen piirtäjä oli Alex Raymond, jonka tunnetuimmat sarjakuvat ovat Flash Gordon ja Rip Kirby.

Myöhemmin Salainen agentti Corrigan -nimellä julkaistun sarjakuvan huippukausi sijoittuu vuosiin 1967–1980, jolloin se oli Archie Goodwinin käsikirjoittama ja Al Williamsonin piirtämä. Useimmat Williamsonin piirtämät Corrigan-sarjakuvat eivät ole joko koskaan aikaisemmin ilmestyneet Suomessa tai ne ovat ilmestyneet uudelleen taitettuina ja typistettyinä.

Salainen agentti Corrigan on yksi maailman laadukkaimmista sanomalehdissä ilmestyneistä seikkailusarjakuvista.

Archie Goodwin (1937–1998) ja ­Al Williamson (1931–2010) ovat tehneet yhdessä myös Star Wars -sanomalehtisarja­kuvia, jotka Jalava on julkaissut aikaisemmin.
(Jalava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

127

Kustantaja

Kääntäjä