Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Silkkipääsky

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

11-vuotias Lu Si-yan on rakastavan perheen esikoistytär, jonka perheen elämä nyky-Kiinan maaseudulla on vaatimatonta mutta muuten asiat ovat hyvin - siihen saakka, kunnes isä kuolee tapaturmaisesti ja äiti sairastuu surusta eikä pysty huolehtimaan tyttärestään ja tämän pienestä veljestä. Lu Si-yanin setä myy tytön kauppiasperheelle kotiorjaksi ja perheen kehitysvammaisen pojan tulevaksi puolisoksi. Lu Si-yan onnistuu pakenemaan, mutta päätyy töihin tehtaaseen, jossa työskentelyolosuhteet ovat ala-arvoiset. Vain muitten työssä olevien tyttöjen ystävyys pitää Lu Si-yanin hengissä, samoin kuin hauras unelma siitä, että pääsisi vielä kotiin ja tapaisi äitinsä.

(Lastenkirjainstituutti)

- - -

"Lu Si-yan, tänään on suuri päivä. Tästä päivästä lähtien sinun on opittava huolehtimaan itsestäsi elämän sameissa kuohuissa. Äitisi ja minä olemme auttaneet sinut hyvään alkuun. Nyt saat ohjat omiin käsiisi."

Näin sanoen setä tarttuu 11-vuotiasta Silkkipääskyä kädestä ja taluttaa hänet torille myytäväksi. Sinä päivänä Lu Si-yanin elämä muuttuu: hän saa katkerasti kokea, mitä on syntyä tyttölapseksi Kiinaan. Mutta Silkkipääsky on päättänyt taistella - kukaan ei saa turmella hänen sisintään.

(BTJ)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

189

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

223

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä