Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Coraline

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Coraline-tyttö asuu yhdessä vanhempiensa kanssa vanhassa talossa naapureinaan soittavien hiirten kanssa puuhasteleva hullu ukko ja kaksi menneessä teatterimaailmassa elävää vanhaa rouvaa.

Vanhemmat eivät tunnu aina kiinnittävän tyttöönsä hirvittävästi huomiota, toisin kun suljetun oven takana sijaitsevan rinnakkaismaailman nappisilmäinen ja teräväkyntinen Toinen Äiti, joka ”lupaa rakastaa tyttöään aina ja ikuisesti”, mikäli tämä vain lupaa muuttaa hänen luokseen asumaan...

Neil Gaiman osaa parhaimmillaan kirjoittaa loistavaa kauhufantasiaa, eikä lapsen ja vanhempien välistä suhdetta käsittelevä ”Coraline varjojen talossa” ole hassumpi tapaus sekään, vaan kirja saa lukijansa niin viihtymään kuin värisemään kauhusta.

”Coralinesta” suunnitellaan parasta aikaa elokuvaa. On helppo kuvitella sen kääntyvän erinomaisesti valkokankaalle, ja osa kauhupitoisimmista kohtauksista suorastaan huutaa visualisointia. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan!

(SaVi / Sivupiiri)

- - -

Kirja kertoo Coraline-nimisestä tytöstä. Hän muutta vanhempiensa kanssa suureen taloon. Talossa asustaa myös muita ihmisiä - vahnuksia, jotka tuntuvat olevan vähemmän keskivertoihmisiä. Jokin huoneisto on myös tyhjä.

Tekemisen puutteessa tyttö alkaakin tutkia taloa ja sen tyhjänä pidettyjä tiloja. Salaperäinen ovi johtaa hänet kiinnostavaan jajännittävään seikkailuun. Talo on paljon suurempi ja merkillisempi kuin kirjan alussa uskaltaa aavistaa. Pienestä tytöstä löytyy kovin paljon rohkeutta ja kekseliäisyyttä. Tarina vie pelottaviin ja mielikuvitusta ruokkiviin tiloihin ja tilanteisiin.

(Lukuilo/Okariino)

- - -

Coralinen uudessa kodissa on lukittu ovi, joka johtaa hänet rinnakkaiseen maailmaan. Siellä ovat vanhemmat ovat oudon näköisiä, mutta he ovat kiltimpiä kuin vanhat. Ruokakin on parempaa ja leikkikalut hauskempia. Coraline tietenkin viihtyy tässä uudessa, hienossa maailmassa. Mutta aikaa myöten häntä alkaa pelottaa. Coraline huomaa, että uudet vanhemmat haluaisivat pitää hänet aina luonaan. Useat englantilaiset lehdet, mm. Guardian Unlimited, School Library Journal ja Publishers Weekly ja ovat nimenneet Coralinen vuoden parhaaksi lastenkirjaksi. Kirja on ilmestynyt Suomessa nimellä Coraline varjojen talossa. Kustantajan ikäsuositus 9-12 vuotta
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

156

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

156

Kustantaja

Kieli