Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Minäkö väärä sankari

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Yksityisetsivä Seppo Karinen palkattiin suunnittelemaan rationalisointia Tartossa toimivaan suomalaisyritykseen. Kuten arvata saattaa se oli vain peitetehtävä. Markkinoilla oli havaittu kilpailevan yrityksen tuotteissa käytettävän täsmälleen samanlaisia, erittäin arvokkaita osia kuin tämän Olof Nordenswan –konsernin työstökoneissa. Siitä oli syntynyt epäilys teollisuusvakoilusta tai jopa mahdollisesti teollisuusvarkaudesta. Seppo Karisen varsinaiseksi tehtäväksi tuli ottaa selvää näistä epäillyistä väärinkäytöksistä.

Kauan ei Karisen tarvinnut Tartossa olla, kun jo hänen tavaransa varastettiin. Karinen itse joutui rikosepäilyistä telkkien taakse ja joutui turvautumaan vanhan hyvän ystävänsä, rikostarkastaja Veikko ”Veksi” Siurulan apuun. Vähäiseksi ei jäänyt myöskään tohtori K. V. Mikkosen osuus epäilyttävän rikoksen selvittämisessä. Monivaiheinen tapahtumasarja polveili yllättävästi ja Seppo Karinen yritettiin saattaa ovelasti sivuraiteille tutkimuksissaan johdattamalla paikallinen poliisi hänen kimppuunsa. Rikolliset yrittivät olla nerokkaita, mutta kokeneiden ystäviensä avulla Karinen sai hänen toimintaansa kahlinneista syytöksistä itsensä lopulta vapaaksi. Monien välivaiheiden jälkeen koettiin lopulta todellinen yllätys, joka johti useiden henkilöiden ”rationalisointiin” yrityksestä. Tarton poliisi osoittautui omassa roolissaan päteväksi rikosten selvittäjäksi. Sillä oli tärkeä merkitys myös Karisen tehtävän lopullisen ratkaisun löytymiselle.

Jälkiselvittelyissä innostuivat kaikki tavalla tai toisella tapahtumaketjussa mukana olleet pukemaan sankarin viittaa hartioilleen. Yksityisetsivä Seppo Karinen alkoi jo lopulta epäillä oliko hän todellakin rikosvyyhdin selvityksessä aivan väärä sankari. Etenkin kun rakas Riitta–vaimo tuntui asettavan miehensä hyviä ominaisuuksia tärkeämmäksi tämän henkivakuutuksen suuruuden.
(Nordbooks)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

194

Kustantaja

Sarjamerkintä