Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nuori Maunu Tavast

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Laitilan Vahantakana vuonna 1887 syntynyt ja Toijalassa 1968 kuollut opetusneuvos Hilda Huntuvuori oli tuottelias kirjailija. Hän on kirjoittanut useita Suomen keskiaikaan liittyviä historiallisia romaaneja, pääteos Suuri unelma ilmestyi vuonna 1945. Huntuvuoren kirjoja ei ole enää saatavana.

Hilda Huntuvuoren jäämistöstä löytynyt romaanikäsikirjoitus Nuori Maunu Tavast julkaistaan kirjailijan juhlavuoden kunniaksi vuonna 2012. Löydön teki kirjailijan sisaren tyttärentytär FM Sirpa Schüler. Kirja kuvaa lounaisen Suomen historiallisia oloja vanhanaikaisen romanttisella tavalla. Maunu Tavastia pidetään Suomen keskiajan merkittävimpänä piispana (piispa vuosina 1412-1450). Kirjassa kuvataan Maunun lapsuutta ja nuoruutta, jolloin hän liikkui nykyisen Varsinais-Suomen alueella, mm. Nousiaisissa, Mynämäellä ja isoäitinsä luona Laitilan Palttilassa. Tutut kylät ja kartanot vilahtelevat tekstistä, joka tuntuu nykypäivän lukijasta ehkä vähän vanhahtavalta. Päähenkilö liikkuu myös Keski-Euroopan maisemissa.

Hilda Huntuvuoren vuosisadan takaisen kirjan henkilökuvien alkulähteenä on hänen omien sanojensa mukaan lämpö ja rakkaus menneitä sukupolvia kohtaan. Teos ilmestyy Laitilan kulttuuriseura Walon julkaisusarjan kolmantena osana. Kirjan tuotolla tuetaan arkeologiakeskus Untamalan toimintaa Laitilassa.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

historiallinen romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

342