Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hitlerin tytär

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jokaisessa ihmisessä elää usko voittoon

Kerran Münchenissä nuori Adolf Hitler törmää kurpitsaa kantavaan unkarilaistyttöön. Tuleva Kolmannen valtakunnan johtaja häikäistyy keittiöapulaisena työskentelevän Fanni Kucorin arjalaisen puhtaista piirteistä ja palaa myöhemmin availemaan neidon paidannappeja. Fannille syntyy tytär, Jolán. Ironista kyllä Führerin geenejä kenties kantava tyttö päätyy juutalaisen kirjoihin ja on vuosia myöhemmin Budapestissa joutua Auschwitzin-junaan. Hänet pelastaa kohtalon kolhima santarmialikersantti Elias Kujeda, mutta aika ei ole idealistien.

Sodan lopputuloksen jo häämöttäessä Unkarin juutalaiset ryhtyvät hieromaan kohtalonkauppojaan saksalaisten kanssa. Onhan paholainen sentään kuolemaa parempi yhteistyökumppani…

Totta ja tarua kipakasti yhdistelevä Hitlerin tytär on sukellus unkarilaisten kansallisiin kipupisteisiin. Romaani vie ensimmäisen maailmansodan vuosista aina kansannousun vuoteen 1956 ja kasvaa moniaalle polveilevaksi, vertauskuvalliseksi kertomukseksi yhteiskunnan anatomiasta ja ihmisen identiteetistä.
(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

336

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä