Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tie, totuus ja elämä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Syrjäinen Koppelovaaran kylä saa maantiensä, mutta vasta katkeran sodan jälkeen. Romaani välähtää peilinä, josta Suomi voi katsella todellisia kasvojaan.

Maan ja kansan totuuden tie

Heikki Turunen, viimeinen korpikirjailijamme, todentaa yhden toistetuimmista raamatunlauseista. Tie, totuus ja elämä välähtää naapurussukujen ikiaikaisten tieriitojen peilinä, josta veljesveren vuodattajasta kansojen valioihin noussut Suomi voi katsella todellisia kasvojaan.

Eletään 70-lukua, kansakunnan murroksen aikaa. Autoistuminen pakottaa syrjäisen Koppelovaarankin tien tekoon ja kehityksen imuun. Mutta kuten on nähty, yhteishenkinen lupsakka suomalainen muuttuu autossa ja tieasioissa kaikkia vihaavaksi korven karhuksi. Kylä saa lopulta tiensä, mutta vasta katkeran, uhrinsa vaativan sodan jälkeen. Sen tuoksinassa kyläjäs ehtii kaivaa toistensa salasynnit ja muut häpeälliset yksityisasiat päivänvaloon. Eräiden mielestä tiemestarina heiluu Jeesus, toisista piru.

Kunnes karmea löytö paljastaa kapinakeväänä tehdyn poliittisen murhan syylliset ja nostaa kylän hetkeksi kohulehtien otsikoihin: ”Tässäkö totuus maaseudusta, modernin Suomen paapotusta äidistä ”
(WSOY)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

509

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä