Arsène Lupin

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Arsène Lupin (1874–), tuo kirjoista, elokuvista ja tv-sarjoista tuttu veijari, on riemastuttanut ja ihastuttanut charmikkaan jännityksen ja suuren maailman tyylin ystäviä jo yli sadan vuoden ajan. Nerokkaana varkaana Lupin ei koskaan surmaa ketään, vaan hän hurmaa ne, jotka asettuvat hänen ja hänen saaliinsa väliin. Usein tuo saalis koostuu timanteista, jotka – tietenkin naiskauneuden ohella – ovat Lupinin suuri intohimo. Mutta hän ei unohda vähäosaisiakaan seikkaillessaan lain väärällä puolella.

Kirjailija Leblanc on itse luonnehtinut Lupinia ”urheaksi sieluksi vahingoittumattomassa ruumiissa”. Nyt julkaistava uusi suomennoskokoelma sisältää kaikki 19 Maurice Leblancin kertomusta, joissa Lupin itse esiintyy pääosassa.

Kaikkien aikojen herrasmiesvaras on palannut.
(Teos)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Mestarivarkaan kootut kertomukset

Ilmestymisaika

Sivumäärä

554

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Kertomukset 1-9 julkaistiin vuonna 1907 myös kokoelmana Arsène Lupin gentleman cambrioleur (Pierre Lafitte et Cie). Tuossa kokoelmassa ”Sherlock Holmès arrive trop tard” –kertomuksen nimihenkilö oli muuttunut Herlock Sholmès –nimiseksi Sir Arthur Doylen – ”aidon” Sherlock Holmesin luojan – esittämän valituksen johdosta.
Kertomuksen 10-18 julkaistiin vuonna 1913 myös kokoelmana Les Confidences d’Arsène Lupin (èditions Lafitte).
Tämän suomennoskokoelman alkutekstinä on käytetty editiota Les Aventures Extraordinaires d’Arsène Lupin, osat 1 ja 3 (Omnibus, 2004).