Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Venttiili-Ville

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Suomen johtavan satiirikon yritysvinkki: Tee kunnon tavaraa ja tarpeeseen, se myy itsensä ilman konnuuksia ja konsulttipellejä!

Valtteri 6 v. on tyytyväinen, kun on oma kaarnavene ja purossa kiviä. Mutta tehtailija-isoisälle ei pikku vesiratas puroleikkiin riitä. Sama tähän pätee kuin rehtiin yritystoimintaan: kunnolla on tehtävä. Rosvokapitalismi on toinen juttu, siihen upottaa satiirikon hampaansa Kalle Isokallio!

Leskeksi jäätyään Ville Laine ei oikein tiedä kelle puhua. Leenalla oli hyvä testata aatoksensa: jos vaimo ei ymmärrä, kuinkas muutkaan. Onneksi on sentään Valtteri. Poika varmaan innostuu, jos rakennetaan vesiratas puroon. Insinöörin käsissä voi projekti kyllä vähän levitä...
Enemmän pitäisi johtajan innostua tehtaan asioista, ajattelee pääluottamusmies Himanen. Tekeehän Venttiili-Laine upeita kromattuja teollisuusventtiileitä. Tarvitseekohan Ville uuden akan? Villen vävy taas ajattelee, että rahalla pitäisi tehdä rahaa.

Itänaapurissa pohtii lukijan vanha ystävä, oligarkki Vasili Vissarov, omaa pikku pulmaansa: miten nostaa jaloilleen äiti Venäjä. Siinä täytyy tietää mitä tekee ja tehdä se kunnolla.
(Tammi)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

303

Sarjamerkintä