Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tohtori Proktorin pierupulveri

Tyyppi
romaanit
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Piereskely ei ole pelkästään hauskaa, vaan se on jopa hysteerisen hauskaa. Aikuisten dekkareista tunnetun Jo Nesbøn ensimmäisessä lastenkirjassa Tohtori Proktorin pierupulveri on tarjolla runsaasti päristelyä. Tohtori on keksinyt pierupulverin , mutta pitää keksintöään täysin turhana, kunnes naapuruston lapset, Liisi ja Älli, keksivät pierupulverille täydellisen käyttötarkoituksen.

Älli ja Liisi puhuvat Tohtori Proktorin ympäri, jotta tämä ei heittäisi pierupulveria menemään. Ja tämän jälkeen Älli ja Liisi panevat haisemaan, kirjaimellisesti!

Älli ja Liisi kauppaavat pierupulveria koulussa ja kaikki lapset tahtovat sitä lisää. Valitettavasti myös häijy herra Traani haluaa itselleen pierupulveria myydäkseen sen NASA:lle. Viemäreissä asuva jättimäinen kuristajakäärme ei sen sijaan haluaisi kuulla mitään pierupulverista, mutta aina ei voi voittaa. Kun Älli ja Tohtori Proktori joutuvat vankilaan, josta on yhtä vaikeaa paeta kuin Suomesta ja kun tohtorin kotona käy yön pimeydessä varkaita alkaa lukijallakin olla vaikeaa pidätellä…naurua.

(markku-setä / Sivupiiri)

- - -

Melkein hullu professori Proktori on tehnyt uuden keksinnön, pierupulverin! Mutta kuka haluaisi käyttää pierupulveria ja mihin tarkoitukseen? Tässä asiassa tohtoria auttavat neuvokas Liisi sekä pikkiriikkinen Älli ja yhdessä kolmikko kehittää pulverille loistavan käyttötarkoituksen. Mutta pierupulverista on kiinnostunut myös ilkeä herra Traani, joka suunnittelee varastavansa tohtorin keksinnön itselleen. Näin alkaa hulvaton pieruseikkailu, johon liittyvät myös Oslon viemäriverkostossa luikerteleva kuristajakäärme ja Amerikan avaruushallinto.

(LiiSa/Okariino)

- - -

Tohtori Proktori on hullu professori, joka on keksinyt pierupulverin. Hän pitää sitä yhtenä epäonnistuneista keksinnöistään, kunnes tutustuu Liisiin ja naapuriin muuttavaan poikaan, Älliin, joka on todella pienikokoinen, mutta sitäkin nokkelampi punapää. Yhdessä he kehittävät maailman voimakkaimman pierupulverin ja sille oivallisen käyttötarkoituksen. Tohtori Proktorin unelma on käymässä toteen: vihdoinkin hän tekee läpimurtonsa keksijänä!

Mutta pierupulverista kiinnostuu myös armottomien kaksosten Totin ja Tiituksen häijy isä, joka aikoo varastaa pulverin ja hakea sille patentin. Eivätkä Tohtori Proktori ja Älli voi tehdä asialle mitään, sillä poliisi pidättää heidät pierupulverin laittomasta myynnistä. Alkaa villi seikkailu ja takaa-ajo, johon liittyvät muiden muassa NASA sekä Oslon viemäriverkosto ja siellä asustava nälkäinen anakonda.

Tohtori Proktorin pierupulveri on vastustamaton sekoitus huumoria, sukkelaa dialogia, jännitystä sekä ihastuttavan outoja hahmoja. Romaanissa on lennokkaat värikuvat.

- - -

Huippusuositun dekkaristin lastenromaanisarja Roald Dahlin hengessä

Tohtori Proktorin pierupulveri on ensimmäinen tarina Jo Nesbøn hulvattomassa sarjassa keksijänero Proktorin edesottamuksista. Värikuvitettu kertomus täynnä huumoria, hullunkurisia hahmoja ja mielikuvituksen lentoa!

Tohtori Proktori kehittää maailman tehokkaimman pierupulverin naapurin Liisin ja tämän hieman erikoisen ystävän Ällin kanssa – tuleeko hänestä vihdoinkin maailmankuulu keksijä? Samalla kadulla asuvat katalat kaksoset Tiitus ja Totti Traani sekä heidän ahne isänsä panevat kuitenkin kapuloita tohtorin rattaisiin. Tiedossa on uskomaton seikkailu, jossa tutustutaan Oslon viemäriverkostoon, kohdataan kuristajakäärme ja hierotaan pulverikauppoja NASAn kanssa.

Tohtori Proktorin pierupulveri on riehakkaan hauska ja jännittävä kirja rohkeuden, luovuuden ja kekseliäisyyden voimasta.

(WSOY, 2017)
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
204
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Kuvittaja
Lisätietoja
Ilmestynyt WSOY:n kustantamana 2017.
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
230
Kääntäjä
Kuvittaja
Sarjamerkintä