Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hugo Cabret

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Brian Selznickin Hugo Cabret on aivan uudenlainen romaani, kirja jossa kaksi kolmasosaa tarinasta on kerrottu kuvin, yksi kolmasosa sanoin. Teksti ei siis selitä kuvia, vaan jatkaa siitä, mihin kuvakertomus päättyy. Tämä ainutlaatuinen teos on yhtä aikaa seikkailu, salapoliisitarina ja sukellus elokuvataiteen historiaan.

Hugon isä oli kelloseppä ja mekaanikko, jonka kallein aarre oli hänen museon ullakolta löytämänsä arvoituksellinen kapine, robotin kaltainen mekaaninen mies, joka istuu kynä kädessä pöydän ääressä -kuin valmiina kirjoittamaan viestin. Isän kuoleman jälkeen robotti on vallannut Hugon ajatukset täysin, hän haluaa korjata sen isän muistiinpanojen avulla ja saada selville, minkä viestin se kirjoittaa. Kaikki muut Hugon isän näkemät mekaaniset miehet olivat olleet taikureiden rakentamia. Olisiko tämäkin?

Hugo asuu Pariisin rautatieaseman yläpuolella olevissa holveissa ja hoitaa samalla aseman ikivanhoja kelloja. Mekaanisen miehen korjaamiseksi hän näpistelee osia aseman leikkikalukojusta, kunnes jää kiinni. Kojun omistaja, vanha salaperäinen mies, vie Hugon muistikirjan, jossa ovat kaikki mekaanista miestä koskevat muistiinpanot. Yhdessä kojunpitäjän kummityttären, Isabellen, kanssa hän ryhtyy ratkaisemaan mekaanisen miehen ja kuolleeksi uskotun elokuvantekijän, Georges Mélièsin, arvoitusta. Askel askelelta jännitys tihenee, ja jokaisella henkilöllä on omat tarkoin varjellut salaisuutensa.

Hugo Cabret on ollut alusta lähtien huikea myyntimenestys niin kotimaassaan Yhdysvalloissa kuin ulkomaillakin. Kirjan julkaisuoikeudet on myyty 25 maahan ja teos on ollut USA:n bestsellerlistojen kärjessä kuukausikaupalla. Hugo Cabret on myös voittanut suuren määrän palkintoja ja tunnustuksia, viimeisimpänä Yhdysvaltojen arvostetuimman kuvituspalkinnon, Caldecott Medal -palkinnon.

(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
kuvaromaani
Ilmestymisaika
Sivumäärä
543
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
533
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä