Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hugo Cabret

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Brian Selznickin Hugo Cabret on aivan uudenlainen romaani, kirja jossa kaksi kolmasosaa tarinasta on kerrottu kuvin, yksi kolmasosa sanoin. Teksti ei siis selitä kuvia, vaan jatkaa siitä, mihin kuvakertomus päättyy. Tämä ainutlaatuinen teos on yhtä aikaa seikkailu, salapoliisitarina ja sukellus elokuvataiteen historiaan.

Hugon isä oli kelloseppä ja mekaanikko, jonka kallein aarre oli hänen museon ullakolta löytämänsä arvoituksellinen kapine, robotin kaltainen mekaaninen mies, joka istuu kynä kädessä pöydän ääressä -kuin valmiina kirjoittamaan viestin. Isän kuoleman jälkeen robotti on vallannut Hugon ajatukset täysin, hän haluaa korjata sen isän muistiinpanojen avulla ja saada selville, minkä viestin se kirjoittaa. Kaikki muut Hugon isän näkemät mekaaniset miehet olivat olleet taikureiden rakentamia. Olisiko tämäkin?

Hugo asuu Pariisin rautatieaseman yläpuolella olevissa holveissa ja hoitaa samalla aseman ikivanhoja kelloja. Mekaanisen miehen korjaamiseksi hän näpistelee osia aseman leikkikalukojusta, kunnes jää kiinni. Kojun omistaja, vanha salaperäinen mies, vie Hugon muistikirjan, jossa ovat kaikki mekaanista miestä koskevat muistiinpanot. Yhdessä kojunpitäjän kummityttären, Isabellen, kanssa hän ryhtyy ratkaisemaan mekaanisen miehen ja kuolleeksi uskotun elokuvantekijän, Georges Mélièsin, arvoitusta. Askel askelelta jännitys tihenee, ja jokaisella henkilöllä on omat tarkoin varjellut salaisuutensa.

Hugo Cabret on ollut alusta lähtien huikea myyntimenestys niin kotimaassaan Yhdysvalloissa kuin ulkomaillakin. Kirjan julkaisuoikeudet on myyty 25 maahan ja teos on ollut USA:n bestsellerlistojen kärjessä kuukausikaupalla. Hugo Cabret on myös voittanut suuren määrän palkintoja ja tunnustuksia, viimeisimpänä Yhdysvaltojen arvostetuimman kuvituspalkinnon, Caldecott Medal -palkinnon.

(Tammi)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Asiasanayhdistelmät

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kuvaromaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

543

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

533

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä