Egyptin prinssi ja muita homonovelleja

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kotkannorjalaisen kirjailijan teos ”Egyptin prinssi ja muita homonovelleja” on yhtäältä häpeilemätön lihan himon ylistys. Toisaalta se on rankka matka koko elämänsä erilaisuuden taakkaa kantaneen miehen mukavasti vinksahtaneeseen sielunelämään. Teokset tarinat ovat laajoja ja tarkoitushakuisen riettaita. Tavallista lukijaa hengästyttää lauseiden pituus ja asettelun tiiviys. Kiivastahtinen kirja räjäyttää lukijansa silmille mitä erilaisimpia homokohtaloita konekivääritulen lailla. Tarkalla lukemisen veitsenterällä leikaten sanaviidakosta löytyy kuitenkin uskomaton määrä salaviisautta ja viitteitä muihin teoksiin. Olausen haluaa ilmeisesti tällä viittausten rumputulella osoittaa, että homoutta ei ”pääse pakoon” missään. On hienoa, että tällainen kirja on kirjoitettu. Teoksella näytetään todeksi se, että homous ei ole pelkästään karvaisia setiä ähisemässä kerrostalolähiön porttikongeissa, vaan kahden aikuisen ihmisen välistä tervettä rakkautta. Itse näen kirjan myös huutona tasa-arvon puolesta. Miksi kirjastossa löytyy hyllymetreittäin heteroeroottista lukemistoa ja homoille on nyt vain tämä yksi? Olisiko tämä rujonkaunis teos alkusysäys sukupuolineutraaliudelle myös eroottisen kirjallisuuden saralla?
(Ilari Koivunen, Satakunnan työ 14.4.2013)


Egyptin prinssi ja muita homonovelleja on kolmas Kotkannorjalaistaustainen Harald Birger Olausenin kirja, jossa on on homoteema. Kirja on 254-sivuinen ja sen kustantaa kulttuuriklubi. Kirjassa on kuusikymmentä erilaista ja eripituista novellia. Suurin osa on yksisivuisia ns. minuuttinovelleja.

Olausenin ensimmäisessä kirjassa, Homorunoja, puhutaan suoraan homoudesta, juuri niin kuin sen homomies omassa arkielämässään kokee. Toisessa kirjassa Paavo on kova jätkä etsitään totuutta häilyvän itsetuntemuksen mahdottomuuden ja ämmämäisten vetistelijöiden poliittisen hinttaamisen keskeltä. Egyptin prinssi ja muita homonovelleja jatkaa samaa rataa murtaen kliseisiä ja romanttisia myyttejä homouden ympäriltä totuutta, hyvyyttä ja kauneutta etsien palaten aina siihen viattomuuden alkutilaan, mistä homomiehen elinikäiset seksifantasiat on tehty.

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

eli Kertomus siitä miksi rannetta vispaavat sutturat ei nappaa

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

375

Kustantaja

Kieli