Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Juonittelevien jumalten kaupunki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Romaanin tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun loppuun, jolloin Eurooppa elää muutosten aikaa. Muurit murtuvat, mutta puhelimet ovat vielä lujasti seinässä kiinni.

Nainen tapaa miehen, jättää entisen elämänsä ja seuraa suurin toivein miestään Ateenaan. Miljoonakaupungin kohinassa hän kohtaa ikivanhan kulttuurin ja yllättäen myös vanhat, perinteiset elämäntavat. Jokapäiväistä elämää maustavat helteet, lakot, lammaslaumat ja mielenosoitukset, mutta myös auringon ja ihmisten lämpö. Ateena on ”pähkähullu kaupunki, jota voi rakastaa vain pähkähullu ihminen. Mikään ei pelaa, mutta kaikki pelaa”.
Miehen työn mukana hän joutuu keskelle kansainvälistä liike-elämää ja sen juonittelua. Kiivas työtahti ja kulttuurierot asettavat yhteiselämälle omat paineensa.
Miehen ollessa matkoilla ja töissä nainen tutustuu kieleen ja sen mukana paikallisiin ihmisiin, kirjoittelee kirjeitä ja opettaa suomea katolta löytämälleen koiralle.

Tarina avaa kiinnostavan näköalan kreikkalaiseen toimintakulttuuriin ja henkiseen ilmapiiriin. Kirjan aistivoimainen kuvaus vie lukijansa keskelle kreikkalaista elämää, jossa väreilee lämpö ja kylmyys, kaikki sen värit, maut ja hajut.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

161

Kustantaja

Kieli