Minun Kiinani 2

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Palkitun sarjakuvatrilogian toinen osa kertoo Deng Xiaopingin taloudellisen vallankumouksen vaiheista puolueuskollisen propagandapiirtäjän näkökulmasta.

Dokumenttiromaani Maon jälkeisen Kiinan kehityksestä kohti Deng Xiaopingin taloudellisia uudistuksia, teos joka upein kaarin havainnollistaa ideologian hintalappua sekä yksittäisen ihmisen että kokonaisen kansan elämässä.

Minun Kiinani -trilogia kertoo sekä kommunistisen Kiinan että sarjan kuvittajan, propagandapiirtäjä Li Kunwun tarinan. Sarjan ensimmäinen osa, Isän aika (WSOY 2011) näytti Kiinan kehityksen kommunismin värissä kasvatetun lapsen vilpittömin silmin.

Puolueen aika alkaa vuodesta 1976, kun Mao Zedong on kuollut. Surun ja neuvottomuuden keskeltä ongelmat pääsevät pulpahtamaan pintaan, kunnes syylliset löydetään, saadaan vastuuseen ja riemu uudesta ajasta voi alkaa. Kulttuurivallankumous vaihtuu Deng Xiaopingin taloudelliseksi vallankumoukseksi. Absurdit tilanteet eivät ota loppuakseen, mutta mikään ei voi astua aikuistuneen Xiao Lin onnen eteen sinä suloisena hetkenä, kun hän saa kuulla päässeensä Kiinan kommunistisen puolueen jäseneksi.

Li Kunwun omaelämäkerrallinen sarjakuvaromaani paljastaa sen koskettavan ja hämmentävän logiikan, jolla ideologinen valta naamioi itsensä yksilön edun mukaiseksi – tämän omien silmien edessä.
(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Alanimeke

Puolueen aika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

198

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä