Kodittoman kuvapäiväkirja

Tyyppi

runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Satu Erosen blogista tunnetut, akvarellimaiset kuvat osuvine teksteineen ilmestyvät nyt yksissä kansissa. Blogia uskollisesti seuranneiden toive toteutuu.

Kodittoman kuvapäiväkirja on vakava, mutta myös ymmärtäväinen kuvakirja elämästä. Kristityn nuoren aikuisen näkökulma arkisiin asioihin puhuttelee tekijän ikätovereiden ohella myös vanhempaa lukijakuntaa. Kuvablogi taipuu perinteiseen kokoelmamuotoon ja tavoittaa varmasti myös uusia lukijoita.

Erosen kokoelma tuo kristilliseen visuaaliseen kulttuuriin raikkautta ja kriittisyyttä. Vaikka kuvat ja kieli yhdessä kyseenalaistavat totuttuja ajatuskulkuja, on Jumalan todellisuus ja usko niissä vahvasti läsnä. Aforismimaiset tekstit pakottavat ensin pysähtymään, sitten pinnistelemään. Eronen houkuttelee lukijaansa ajattelemaan ainakin kahteen kertaan.

Kokoelma välittää nuoren aikuisen tuntoja myös kaupunkilaisuudesta, yksinäisyydestä ihmisten joukossa. Yksi keskeinen teema on muukalaisuus ja toiseus: ”Jos yhtäkkiä tietäisin, mihin kuulun, kuinka enää osaisin olla muukalainen.” Toisaalta kuvien kertoja ymmärtää, mihin nojata pelossa ja epävarmuudessa: ”Mutta huutavat ne kuinka kovaa tahansa, tämä hiljaisuus, se tulee Jumalalta.”
(Perussanoma)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

81

Kustantaja

Lisätietoja

Kuvat ja tekstit julkaistu aiemmin tekijän blogissa seurakuntalainen.fi -verkkosivuilla