Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Näkymätön poika

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Samilla ei ole kännykkää, ei tietokonetta, eikä mitään muutakaan, mitä muilla hänen ikäisillään nuorilla. Sam on näkymätön poika.

17-vuotias Sam elää kulkurin elämää isänsä ja pikkuveljensä Riddlen kanssa. Isä tekee pikkurikoksia ja veljekset yrittävät selviytyä päivästä toiseen parhaansa mukaan. Sam ei ole niin kuin muut nuoret. Hänellä ei ole tietokonetta, ei kännykkää, eikä hän tunne uusimpia muotivillityksiä. Mutta musiikista Sam pitää, ja kitara onkin hänen rakkain tavaransa. Musiikin takia Sam käy sunnuntaisin kirkossa. Eräänä sunnuntaina Sam näkee Emilyn laulavan, ja se muuttaa hänen elämänsä. Ei sillä, että Emily olisi erityisen hyvä laulamaan, mutta hän vain tuntee yhteyden itsensä ja tytön välillä. Ensimmäistä kertaa elämässään Sam ja Riddle pääsevät kokemaan tavallisen perheen elämää. Mutta pian virkavalta alkaa päästä Samin isän jäljille, ja heidän on taas lähdettävä. Kohtaavatko Samin ja Emilyn tiet enää koskaan?

(Jenski / Sivupiiri)

- - -

Tiheätunnelmainen nuortenromaani tien päällä elävästä Samista. Eräänä päivänä hän kohtaa Emilyn, ja alkaa kapina lainsuojattomuudesta kohti tavallista elämää.

Sam Border on 17-vuotias eikä hän käy koulua. Hänellä ei ole puhelinta eikä hän tunne elokuvatähtiä. Hän elää isänsä ja veljensä kanssa pakettiautossa, joka aika ajoin siirtyy kaupungista toiseen. Isä elää pikkurikoksilla, auringon laskettua pojat etsivät ruokaa.

Sitten Sam näkee Emilyn. Emily laulaa, ei kovin hyvin, mutta heidän välilleen syntyy yhteys. Ensimmäistä kertaa veljekset tutustuvat siihen, mitä useimmat kutsuvat tavalliseksi arjeksi. Alkaa kapina lainsuojattomuudesta kohti elämää, jossa veljesten ei tarvitse olla näkymättömiä.

Näkymätön poika on unohtumaton kertomus jäljestä, jonka kohtaamiimme ihmisiin jätämme. Sitä lukee henkeään pidätellen, kunnes äkkiä havahtuu haluun lukea sitä jollekin ääneen.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

361

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

288

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä