Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Alex Rider & kovisten koulu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Britannian salainen palvelu pestaa Alexin uuteen tehtävään, tällä kertaa Ranskan Alpeille rikkaiden poikien sisäoppilaitokseen. Oppilaitoksessa tehdään kapinallisista murrosikäisistä säyseitä hikipinkoja - biotekniikan ja kloonauksen avulla? - Alex Rideristä kertovan agenttisarjan toinen osa.
(Lastenkirjainstituutti)
Teiniagentti Alex Rider taivutellaan lähes väkipakolla uudelleen töihin M16:lle. Hommaa helpottaa se, että Alex on joutumassa putkaan harjoitettuaan oman käden oikeutta koulullaan pyöriviin huumekauppiaisiin. Vaihtoehtoja ei ole, tehtävä on otettava vastaan.

Eräs maailman rikkaimmista elektroniikka-alan yrittäjistä on murhattu salaperäisesti. Kuolema vaikuttaa onnettomuudelta, mutta siihen liittyy liian monta yhteensattumaa erään toisen murhan kanssa. Molemmilla on 14-vuotias poika, joka perii isänsä yrityksen ja aseman. Molempien pojat käyvät samaa yksityiskoulua. Molempien kuolema herättää salaisen palvelun epäilykset.

Alex matkustaa Ranskan Alpeilla sijaitsevaan yksityiskouluun naamioituneena rikkaan perheen kapinalliseksi pojaksi. Henkilökunta tuntuu vaaralliselta: vampyyrimainen tohtori Greif, eteläafrikkalainen painonnostaja rouva Stellenbosch ja kolmekymmentä saksalaista sotilasta, joiden tarkoituksena on suojella poikia - vai onko sittenkään?

Vain yksi pojista tuntuu hiukankaan normaalilta, ja Alex ystävystyy Jamesin kanssa. Eräänä yönä kuuluu kuitenkin kimeä kauhunhuuto, ja aamulla syömässä on hyvin erilainen James…

Mitä koulussa on meneillään? Pystyykö Alex ratkaisemaan tapauksen ennen omia hautajaisiaan?

(Reetta Saine / Sivupiiri)

- - -

Teinivakooja Alex RiderTM on jälleen kehissä!

Alex ei ehdi pitkästyä koulunpenkissä edellisen keikan jälkeen, sillä Britannian salainen palvelu pestaa hänet toistamiseen remmiin. Alex saa passituksen Ranskan Alpeille rikkaiden poikien sisäoppilaitokseen, missä kapinallisista nuorukaisista on määrä kasvattaa kunnon kansalaisia - parin pojan isä on nimittäin kuollut oudoissa olosuhteissa. Oppilaitos, jota johtavat punaisten lasien taakse kätkeytyvä tohtori Grief ja atleettinen Mrs Stellenbosch, tuntuu ensi hetkestä alkaen uhkaavalta ja salamyhkäiseltä. Kuudesta oppilaasta viisi on jo nujerrettu säyseiksi, merkillisesti toisiaan muistuttaviksi koulupojiksi, ja kuudeskin muuttuu yhdessä yössä uhoavasta raggarista nöyräksi hikipingoksi. Nuorelle agentille paljastuu uskomattomia asioita, joita voidaan saada aikaan nykytieteen avulla. Siinä leikissä Alexin oma henkikin on uhattuna.

Anthony Horowitz nappaa jälleen lukijan koukkuun eikä päästä irti ennen viimeistä virkettä. Stormbreakerin jälkeen hän on siirtänyt teinagenttinsa tietokoneiden keskeltä biotekniikan maailmaan.

(Karisto)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

265

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä